Почетак » Вести » Друштво » Политика » СРПСКА ЛИГА: Присуство Русије на Балкану је императив у глобалној борби против тероризма

СРПСКА ЛИГА: Присуство Русије на Балкану је императив у глобалној борби против тероризма

djurdjev-srpska-liga-631x487

У светлу најновијих информација британских медија о броју страних држављана који се боре на страни Исламске државе, долазимо до закључка да регион није само потенцијално жариште већ и актуелна, стратешки важна тачка терориста, стоји у најновијем саопштењу Српске лиге.

Босна и Херцеговина означена је као четврта на свету по броју становника који су се придружили Исламској држави, док је окупирана јужна српска покрајина Космет на петом месту. Оба ентитета фигурирају као места преко којих се кријумчаре наоружање и врши прање новца за финансирање глобалног тероризма, кажу у Српској лиги.

Српска лига изражава бојазан да стање, како у региону тако и у Србији, није у складу са изјавама званичника безбедносних служби Републике Србије. Посебно забрињава понашање генерала војске Србије који кришом обилази нашу окупирану покрајину, уместо да се бави заштитом грађана и борбом против тероризма, наводи се у саопштењу.

Српска лига позива носиоце власти у Републици Србији и Републици Српској да појачају безбедоносну сарадњу са Руском Федерацијом која у овом тренутку фигурира као једини прави борац против глобалног тероризма.

Предлажемо званичном Београду и званичној Бања Луци да успоставе стратешку сарадњу са Москвом и да снагама безбедности Руске федерације ставе на располагање своје касарне. Сматрамо да би присуство руских снага, како на територији Србије тако и на територији Републике Српске, допринело борби против тероризма, како на локалном тако и на глобалном плану, поручују из Српске лиге.