Почетак » Вести » Друштво » Политика » Чанак: Чија је наша земља?

Чанак: Чија је наша земља?

Као што смо пре 25 година јасно рекли: Ми хоћемо наше паре, а они хоће наше паре и цело је питање било чије су наше паре, сада је питање чија је наша земља, упитао је данас у Ардацу председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак, а преноси ЛСВ

„Чија је наша земља под нашим ногама? Јер, ако и то оде, постављам питање где ћемо онда живети? Да ли ћемо живети између руских гусенишчара који ору банатску земљу трагајући за последњим траговима нафте и на окрајцима земље којом ће владати странци “ рекао је Чанак.

Лига социјалдемократа Војводине, прикупља 100.000 потписа с намером да распише референдум којим ће тражити од Владе Републике Србије и Народне скупштине Републике Србије да заштите домаће пољопривреднике, мала и средња пољопривредна газдинства од нелојалне конкуренције из иностранства, али и од домаћих тајкуна, приликом куповине пољопривредног земљишта.

Ова партија захтева, такође, заштиту пољопривредника и приликом издавања државног земљишта у дугорочни закуп, било да је реч о странцима или домаћим тајкунима., наведено је у саопштењу

Чанак је указао да нема ништа против странаца и да „не мисли да заувек треба да будемо затворени у себе, али да је неопходно у старту поставити равноправне услове, јер Војвођани немају резервни положај“.

РТВ, ФоНет