Почетак » Вести » Војводина » УСКОРО БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА ОД НОВОГ САДА ДО БЕОГРАДА ПО ПРОЈЕКТУ ИВАНА ЂОКОВИЋА
Покрајинска влада

УСКОРО БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА ОД НОВОГ САДА ДО БЕОГРАДА ПО ПРОЈЕКТУ ИВАНА ЂОКОВИЋА

Ускоро почиње изградња бициклистичке стазе од Новог Сада до Београд по идеју Ивана Ђоковића, ех потпредседника Владе АП Војводине који је пројектовао целу стазу и који је исходивао грађевинску дозволу за овај изузетно захтеван и значајан пројекат.

Заједничким радом Владе Србије и Покрајинске владе, а на иницијативу председника Републике Александра Вучића, све је спремно за изградњу Фрушкогорског коридора и првих дана маја очекујемо и званични почетак радова на реализацији тог великог и значајног инфраструктурног пројекта“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем.
Председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада издала дозволу за постављање градилишног кампа, оцењујући да је ово важна вест за Руму, Ириг, Петроварадин и Нови Сад, за привреду, грађане, транспорт робе и бољу повезаност.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о реализацији и других инфраструктурних пројеката у Војводини, од националног значаја, попут припреме пројектне документације за изградњу ауто-пута Нови Сад – Зрењанин – Београд, о изградњи брзе саобраћајнице која ће повезати Сомбор и Кикинду, као и о подршци Покрајинске владе реализацији пројекта брзе пруге од Новог Сада до границе са Мађарском.

„Покрајинска влада биће поуздан партнер Влади Србије и заједничким снагама реализоваћемо планиране пројекте који ће променити слику овог дела наше земље и омогућити мање развијеним општинама да се прикључе на брзе саобраћајнице. У наредним годинама Војводина ће бити повезана ауто-путевима, брзим саобраћајницама и брзом пругом“, изјавио је Мировић.

Покрајинска влада

На данашњем састанку договорено је и то да буде форм

ирана радна група за изградњу бициклистичке стазе од Новог Сада до Београда, на старој траси пута, као и од Петроварадина до Беочина, што ће бити реализовано заједно са локалним самоуправама. Било је речи и о наставку реконструкције пута Бегеч – Бачка Паланка, прикључку деонице Опово – Дебељача на државни пут, као и о реконструкцији пута од Сремских Карловаца до Петроварадина.

„Ово је био најозбиљнији и најсвеобухватнији састанак који сам имао од када сам ступио на министарско место. Први пут после педесет година реализујемо инвестиције које се нису спроводиле и које представљају најважније теме за грађане Војводине“, изјавио је министар Момировић и најавио да ће у наредне две године у неколико локалних самоуправа у Војводини бити изграђена постројења за пречишћавање отпадних вода.