Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » здравље » Вирус ипак прешао са Фаучија на шишмиша

Вирус ипак прешао са Фаучија на шишмиша

Пише: Драган Вујичић

Како ствари стоје, вирус Сарс Ков 2 није природног порекла него је ”прешао” са др Ентонија Фаучија и његовог НИХ (Националног центра за јавно здравље САД) преко посредничке организације Еко Хелт на невине кинеске слепе мишеве и мравоједе па на човека.

Наиме америчка Национална агенција за доступност јавних података објавила на захтев часописа ”Право за знање” тражене мејлове који су претходили научном Чланку из медицинског часописа Ланцет у коме је фебруара ове године установљен званични наратив о природном пореклу вируса Сарс Ков2.

Тај чланак је потписало 27 научника на наговор Питера Дазака челног човека Еко хелт Алијенсе, агенције преко које је НИХ финансирао лабораторијска истраживања ”добијања функције од вируса слепог миша”која су трајала чак 11 година све до 24 априла ове године када је плаћање из америчког буџета лаборатије у Вухану престало.

Фаучи

Иначе кинеска лабораторија за коју се сумња да је у њој направљен вирус је последња у ланцу Био лабараторија из света које су учестовала у овим ”небезбедним”и до краја нарезјашњеним истраживањима.

Њусвик је аферу открио у априлу 2020.а Еко хелт алијенс су у заташкавање улоге НИХ у контроверзним истраживањима кренуо још у фебруару.

Да подсетимо. Тачно 27 априла председник САД Донад Трамп је казао да има чврсте доказе о учешћу Кине у креирању опасног вируса а Њусвик је објавио чланак да је Амерички центар за јавно здравље пре само три дана укинуо финансирање лабораторији у Вухану,

https://www.newsweek.com/controversial-wuhan-lab-experiments-that-may-have-started-coronavirus-pandemic-1500503

Да по Американце ствар буде црња, др Антони Фаучи у америчком недељнику означен је као личност која је „промовисала“ и финансирала истраживања у кинеској лабораторији, а „његов“ Национални завод за здравство је током шест година издвојио 3,7 милиона долара за прву фазу истраживања.

Како каже „Њузвик“, 2019. године је стартовала друга фаза истраживања, предвиђена да се одвија у наредних пет година, са још 5,7 милиона долара за проучавања вируса корона на шимишима, а све је заустављено 24. априла.

шишмиш

Сајт „Политико“ потом је потврдио да је другом фазом пројекта управљала непрофитна истраживачка група EcoHealth Alliance, под вођством Петера Дазака, стручњака за екологију болести.

У тексту у „Њузвику“ изнет је низ оптужби на рачун нетранспарентног и несмотреног рада Фаучијевог института за јавно здравље.Помиње се студија биолога са Универзитета Северне Каролине 2015, где су закључили да је вирус корона сличан САРС-у и да се може са слепих мишева директно пренети на људе, као и да нема одговарајућег лека или лечења.

Где је корона ту је и др Ентони

У „Њузвику“се расветљава улога Фаучија у историјату опасних истраживања са вирусима корона. Пише да је пре 11 година, током контроверзе поводом истраживања о функцији на вирусима птичјег грипа, др Фаучи играо важну улогу у промоцији рада. Тврдио је да је истраживање вредно ризика који представља, јер омогућава научницима да припреме антивирусне лекова који би могли бити корисни када се појави пандемија.

Више од 200 научника тада је позвало на обуставу истраживања везаним за шишмише. Проблем је, рекли су, у томе што се повећала вероватноћу, да ће се пандемија догодити због лабораторијске несреће. Подсећа се да је 2014. године, под притиском Обамине администрације,Национални институт за здравство објавио мораторијум на такав рад, суспендујући 21 текућу студију. Три године касније, у децембру 2017. године, НИХ је окончао мораторијум и почела је друга фаза пројекта …

”Право на знање”у ствари објављује како је створена званична лаж да је вирус Ковид 19 настао из природе.Креирана је у Лансету а главни портагониста је Питер Дазак Фаучијев пријатељ и финансиста инстраживања добијања фукнције од слепог миша. Треба рећи и да се све спекулације и научне сумње о природном пореклу вируса на Твитеру, Гејсбуку, Гуглу од фебруара означавају као лажне вести.

Е-маилови показало показују да су у изјави у часопису ”Лансет” у којој 27 истакнутих научник осуђује „теорија завере која сугерише да КОВИД-19 нема природно порекло“ организовали запослени у ЕкоХеалт Алијенсу , ”непрофитној групи ”која је примила милионе долара америчких средстава пореских обвезника за генетску манипулацију коронавирусима са научницима са Института за вирусологију Вухан.

https://usrtk.org/wp-content/uploads/2020/11/The_Lancet_Emails_Daszak-2.6.20.pdf

Јасно је као дан да је председник Савеза ЕкоХеалта Дасзак сам написао израдио Ласцетов чланак са намером да „не може да се идентификује да долази из неке организације или особе“, већ да се на њу гледа као на ”једноставно писмо водећих научника зарад истине “.

Дасзак у мејловима са упуством научицима како да саставе лаж каже да жели „да избегне да изгледа политички”. Писмо се појавило 18. фебруара, само недељу дана након што је Светска здравствена организација објавила да ће болест изазвана новим коронавирусом добити назив КОВИД-19.

У њему ….27 аутора „најоштрије осуђује теорију завере која сугерише да КОВИД-19 нема природно порекло“, и тврде да научници из више земаља ”претежно закључују да је овај коронавирус пореклом са дивљих животиња“. (Писмо иначе не садржи научне референце које би оповргле теорију вируса из лабораторије).

Једна научница, Линда Саиф, питала је путем е-поште да ли би било корисно „додати само једну или две изјаве у знак подршке зашто нЦОВ није вирус који генерише лабораторија и који се природно јавља? Чини се пресудним за научно побијање таквих тврдњи! “-стоји у њеном мејлу финансијеру Дазаку.

Он одговара: „Мислим да бисмо се вероватно требали држати широке изјаве.“

Е-маилови показују како су чланови ЕкХеалта превентивно одиграли улогу ауторитета који искључују могућност лабораторијског порекла САРС-ЦоВ-2 .То сведочи Дазак у Гардијану.

https://www.theguardian.com/world/2020/feb/20/coronavirus-chinese-scientists-false-rumours-experts

Дезавуисање јавности из Лансета потписују и научници као на пример Рита Колвел и Џемс Хјуџс који су чланови одбора директора Еко Халта , Вилијам Карш извршни потпредседник групе за здравство и политику, а Хјум Филд саветник за науку и политику.

На овај чланак из часописа” Право на знање” Питер Дазак, Рита Колвел и уредник Лансета Ричард Хортон нису дали коментаре а вероватно ће их морати дати у криминалистичкој истрази која се изгледа одвија под велом тајне.

Канадски шамар превари

Други шок Корона мочвари јуче је стигао из Канаде.

Врхунски научни ауторитет велике земље др. Роџер Ходкинсон рекао је на саслушању владиним званичницима у Алберти да је тренутна афера око коронавируса у свету ”највећа подвала икада извршена над невиним људима “.

Ходкинсонови коментари дати су током дискусије на парламентарном Одбору за заједницу и јавне услуге.

Примећујући да је такође био експерт за вирусологију, Ходкинсон је истакао да његова улога извршног директора биотехнолошке компаније која производи КОВИД тестове значи: ”Можда да знам мало о свему овоме“.

…”Постоји потпуно неутемељена јавна хистерија коју покрећу медији и политичари, и ово је највећа подвала икад извршена над јавношћу“, рекао је Ходкинсон.

…Лекар тврди да се ништа не може учинити да се заустави ширење вируса осим заштите старијих и угроженијих људи и да цела ситуација представља ”политику која се игра медицине, а то је врло опасна игра“.

…Ходкинсон је приметио да је ”социјално дистанцирање бескорисно јер се КОВИД шири аеросолима који прелете око 30 метара пре слетања“.Позвао је да се друштво одмах отвори како би се спречило исцрпљујуће оштећење узроковано закључавањима.Такође оштро се обрушио на обавезне маски као потпуно бесмислене.

….”Маске су крајње бескорисне. Не постоји никаква база доказа о њиховој ефикасности “, рекао је.”Папирне маске и маске од тканине једноставно су знак врлине…. То је крајње смешно. Видевши ове несрећне, необразоване људе – не кажем то у погрдном смислу – видећи ове људе како шетају попут леминга који се покоравају без икакве базе знања како би ставили маску на лице. “

Лекар је такође оштро критиковао непоузданост ПЦР тестова, напомињући да „позитивни резултати испитивања не значе клиничку инфекцију“, те да би сва тестирања требало да се зауставијер лажни бројеви”покрећу јавну хистерију“.

Он је казао да је ризик од смрти у провинцији Алберта за особе млађе од 65 година „једна од триста хиљада“, и да је једноставно ”нечувено“ затворити друштво због онога што је доктор рекао „само још једна лоша грип.“

…Апсолутно сам огорчен што је ово достигло овај ниво, све би требало да престане сутра“, закључио је др Ходкинсон.

Ходкинсонова акредитива нису упитна, наводи се даље.Опште медицинске дипломе стекао је на Универзитету Кембриџ у ​​Великој Британији (М.А., М.Б., Б. Цхир.) каи стипендиста на Корпус Кристи Колеџу . Након боравка на Универзитету у Британској Колумбији постао је општи патолог и такође сарадник на колеџу америчких патолога (ФЦАП).

Побуна ковид робова

А када је у питању Европа почела је побуна у Немачкој и кажу наставиће се за викенд.Немачка ТВ слабо емитује слику али има на твитеру.

 

 


Побуна, али полиције бележи се и у држави Њујорк где шерифи одбијају да ”хапсе ћурке” за Дан захвалности.

Неколико окружних шерифа у држави Нев Иорк кажу да неће спроводити извршну наредбу гувернера Андрева Комоа која ограничава окупљања на Дан захвалности на 10 или мање људи.

Шериф округа Саратога, Михаел Зурло, је сажео примедбе шерифа. „Не видим како је посвећивање наших ресурса бројању аутомобила на прилазима грађана или истраживању колико су ћуретине и одеће купили служе за опште добро“, рекао је Зурло у саопштењу за штампу.

Ово нема никакве везе са ”умором од вируса“, ​​то је здраворазумска побуна против лудила

У оштрој објави на Фејсбуку, шериф округа Фултон Ричард Ђардиано довео је у питање законитост новоустановљеног каприца гувернера Андрева Цуомоа о дозвољених 10 особа на забавама и другим окупљањима у приватним резиденцијама.

https://www.facebook.com/fultoncountysheriffsofficeny/?ref=nf&hc_ref=ARQkzyZ36AbDzvxN6TCgRzIOOMslCe7BFGjbEIwlzJFb3e-ue8jH2xTbk2If4u4U8_w

…”Искрено, нисам сигуран да би то могло прође на суду из неколико разлога, укључујући ћињеницу да је ваша кућу, то је ваш дворац“, написао је шериф у посту.

ИН4С