Почетак » Вести » Војводина » Инспекција наложила рушење Галенсовог пута на Фрушкој гори

Инспекција наложила рушење Галенсовог пута на Фрушкој гори

Покрајинска грађевинска инспекција донела је решење о обустави радова и уклањању пута изграђеног на брду Кестен, на Фрушкој гори, објавила је Драгана Арсић из покрета Одбранимо шуме Фрушке горе.
Она је навела да је другостепена инспекција обавила инспекцијски надзор након њиховог приговора на рад првостепене инспекције Општине Беочин и да је данас стигло обавештење да инвеститор мора да уклони тај бетонски пут.

„Чекамо још и одговор покрајинске инспекције за заштиту животне средине у вези са вишеструким кршењем Закона о заштити природе“, навела је Драгана Арсић.
Подсећамо да је на брду Кестен код Раковца изграђен бетонски пут, који би требало да буде приступни пут до газдинства у власништву једне од власница компаније Галенс Сање Петрић.

Покрет Одбранимо шуме Фрушке горе је због изградње тог пута и због тога што је са две металне капије блокирана планинарска стаза, половином септембра, организовао акцију за „ослобађање“ планинарске стазе. Блокирана стаза налази се у оквиру ограђеног дела Фрушке горе који је откупила Сања Петрић.

Власници компаније Галенс тада су саопштили да видиковац Кестен неће бити одузет грађанима, те да имају намеру да на том месту граде сопствено пољопривредно газдинство. Додали су да су планинари и организоване посете туриста добродошли у пољопривредно газдинство, након што се све приведе намени.


Аутор: 021.рс