Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » МАЛА РЕМЕТА: Гради се ЕКО-насеље са најлепшим погледом на Срем!

МАЛА РЕМЕТА: Гради се ЕКО-насеље са најлепшим погледом на Срем!

На јужним падинама Фрушке горе, изнад манастира Мала Ремета одакле поглед ”пуца” на равни Срем, гради се еко насеље ”Ружа ветрова” у које је до сада уложено око 1,5 милиона евра.

Комплекс чине седам кућа које су већ завршене а ових дана започели су радови на градњи ресторана из којег ће љубитељи хране и пића имати прилику да уживају и у прелепом погледу на винограде и оранице са надморске висине од 390 метара. Како каже Миша Деурић власник овог пројекта у плану је и изградња велнес-центра са базеном, а у наредне три године очекују да буде завршено целокупно еко насеље.

На месту где су коров и високо растиње скривали лепоте овог краја, пре три године Деурић је дошао на идеју да искористи и понуди туристима још додатних садржаја поред чувене винарије ”Деурић”.

Ово је један прелеп део, ми га зовемо српска Тоскана, јер се одавде најлепше виде наши виногради. Куће које смо завршили до сада три су продате. Купци могу и да их издају, једино неће моћи ништа да дограђују, мењају изглед комплекса. Направљене су од Сибирског кедра, који је превалио више од 5 000 километара и поседују највеће еколошке и енергетске стандарде – говори најстарији Деурић.

Пет кућа по 209 квадратних метара и две по 110 квадратних метара, поседују дневне боравке са кухињом, неколико спаваћих соба, четири купатила и великим терасама које су окренуте на јужну страну, одакле поглед досеже и до Ваљевских планина.

Веома брзо започећемо градњу још пет нових кућа које ће бити испод тог комплекса оне ће бити мање квадратуре, односно од 107 квадратних метара. Желимо да цео тај део спојимо са нашом винаријом. Мада смо већ направили пут са којом може да се доће поред винограда до насеља.- објашњава Деурић додајући да планова има пуно и када се све заврши биће то једна занимљива понуда на туристичкој мапи.

У ресторану који ће бити отвореног типа, поред јела служиће се и вино из винарије ”Деурић” али и цеђени сокови. Како каже Деурић ова компанија има у плану отварање сокаре. Поред винограда имају и велике засаде јабука чија берба је у току.

Сремскомитровачки портал