Почетак » Вести » Друштво » Политика » Хусовић након састанка са Кривокапићем: У недјељу ћемо донијети одлуку о учешћу у Влади; Постоје идеолошке разлике и надам се да могу да се превазиђу

Хусовић након састанка са Кривокапићем: У недјељу ћемо донијети одлуку о учешћу у Влади; Постоје идеолошке разлике и надам се да могу да се превазиђу

Мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић састао се данас са предсједником Бошњачке странке БС Рафетом Хусовићем са којим је водио преговоре о учешћу мањинских партијам у новој власти.

састанак; фото: ЦдМ

 

Мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић састао се данас са предсједником Бошњачке странке БС Рафетом Хусовићем са којим је водио преговоре о учешћу мањинских партијам у новој власти. Хусовић је након састанка са истакао да је разговор био коректан, да их је мандатар упознао са темама. Предсједник БС-а је саопштио да је та партија спремна да својим потенцијалом партиципира на више мјеста у новој влади ако се одлучи да буде дио те владе, а да ће коначну одлуку донијети у недјељу.

“Изнијели смо наше ставове. Између нас и одређених чланица владајуће већине постоје идеолошке разлике и надам се да могу да се превазиђу. Рекли да смо опредијељени за грађански концепт Црне Горе. Ковид криза се појачала па много посла ту чека нову владу. Неће бити лако али им морамо дати шансу да видимо како мисле да изађу из кризе”, казао је Хусовић новинарима након састанка.

Он је најавио да у у недјељу засиједа Главни одбор Бошњачке странке те да ће тада донијети коначну одлуку о томе хоће ли бити или не дио нове владе.

Хусовић је на преговоре дошао у пратњи савјетника Адмира Адровића.

Раније данас Кривокапић се сусрео са реисом Исламске заједнице Рифатом Фејзићем, који га је, како је казао, оснажио у увјерењу да ће Црна Гора превазићи све изазове.

“Врло садржајан и угодан разговор са реисом Рифатом еф. Фејзићем који ме изнова подсјетио на сву љепоту разноликости наше државе. У мени ће муслимани увијек имати саговорника”, наводи Кривокапић.

Кривокапић се јуче састао са представницима Албанске листе “Генци Ниманбегу – Ник Ђељошај”.

Извор:IN4S

Хусовић након састанка са Кривокапићем: У недјељу ћемо донијети одлуку о учешћу у Влади; Постоје идеолошке разлике и надам се да могу да се превазиђу