Почетак » Вести » Спорт » СВИ МУ СЕ КЛАЊАЈУ Србијо, имаш новог Ђоковића! Чувени тренер му предвиђа светски број 1
Hamad Međedović i Novak Đoković, Foto: instagram/hamadmedjedovic

СВИ МУ СЕ КЛАЊАЈУ Србијо, имаш новог Ђоковића! Чувени тренер му предвиђа светски број 1

Вест дана у Паризу је елиминација првог носиоца, домаћег тенисера Харолда Мајоа. У 1/16 финала јуниорског Ролан Гароса савладао га је Хамад Међедовић 2:1 (7:5, 4:6, 6:3) после два сата и 26 минута игре.

Малишан из Новог Пазара рођен 2003. је будућност српског тениса, многи већ сад кажу нови Ђоковић.

 

– Новак је био је импресиониран његовим физичким предиспозицијама, чак се нашалио да ће га престићи већ у 17. години. Мом сину је то много значило и са још већим ентузијазмом је наставио да тренира – пре неколико година рекао је Едо Међедовић, отац новог тениског бисера из Србије.

У скоро свим млађим категоријама је био најбољи у Србији, у конуренцији до 14 година био је вицешампион Европе.

Финалиста је Тарба (незванично првенство планете до 14 година).

У 2018. освојио је ИТФ турнир у конкуренцији до 18 година у Суботици.

2019. му је до сада најуспешнија година. Са репрезентацијом Србије освојио је бронзу на Светском екипном првенству у конкуренцији до 16 година. Исте године освојио је ИТФ турнире у Њу Делхију и Берлину, док је у Вилаху играо финале.

– Богдан Обрадовић је био код нас у Пазару, на тренингу је запазио мог сина. Одмах је рекао да је већ превазишао ту средину и да ће он преузети бригу о њему. То се десило и пре три године, мој син и ја смо дошли у Београд и од тада тренирамо у тениском центру Богдана Обрадовића, који све време води рачуна о нама – казао је Едо Међедовић.

Најбољи је српски јуниор, на светској листи је у јануару био 23, а реч је о две године старијој конкуренцији.

– Мислим да Хамад има добро пролазно време, боље чак и од Ђоковића – истакао је Обрадовић почетком године за Журнал. – По свим перформансама, мислим да је испред Нолета у том узрасту (кад је Ноле имао 16 година). Ако настави овако да ради, предвиђам му светски број 1.

Јанко Типсаревић је пре три године такође нагласио:

– Јако сам срећан што имамо будућност српског тениса код нас у Академији…

Када је Новак недавно, у јеку пандемије корона вируса, Новом Пазару донирао пет милиона динара Хамад Међедовић, један од најталентованијих тенисера данашњице, био је одушевљен потезом светског броја 1.

Ноле му је велики тениски узор, а Хамад је на Инстаграму уз вест објавио коментар „ништа неочекивано“и захвалио се:

– Хвала ти Ноле! Што својим примером учиш нас млађе како и на који начин човек у животу треба да се постави у свакој ситуацији, што нам примером показујеш да важније од свега је бити човек. У име свих спортиста и моје лично име хвала ти пуно што те имамо за узора на терену и ван терена.

ало.рс