Почетак » Регион » Белоруски тим специјалаци неутралисали терористичку групу која је планирала оружани устанак

Белоруски тим специјалаци неутралисали терористичку групу која је планирала оружани устанак

Белоруска полиција ухапсила је шест особа које су формирале терористичку групу која је изводила војно-тактичку обуку у шуми, у околини града Могиљев, у источној Белорусији.

Вођа ове групе створио је канал „Партизанс Могилев“ на друштвеним мрежама. У међувремену је ова група нарасла на 64 члана и стекла добре услове за формирање пешадијске чете.

Чланови ове групе окупили су се у шумском подручју око Могиљева, где су се у шумовитом подручју обучавали за урбано ратовање и герилску тактику.

Поред тога, група је спровела обуку о заузимању владиних зграда. Белоруска полиција пронашла је доказе да су припадници ове терористичке групе такође усвојили основно знање у изради ИЕД (импровизованих експлозивних направа).

Током акције хапшења, белоруска полиција пронашла је бело-црвену заставу, коју је усвојила опозиција коју подржава Запад.

Пронађен је велики број шеврона са украјинским симболима, балаклава, панцира, „аирсофт“ и пнеуматског оружја, сигналних пиштоља, ножева и уређаја за радио комуникацију.

Могиљев је град у источној Белорусији, близу границе са Русијом, са преко 300.000 становника. То је центар Могиљевске области и трећи по величини град у Белорусији. Могиљев је један од главних економских, железничких и индустријских центара Белорусије.

После Другог светског рата у граду је изграђен велики металуршки центар са неколико челичана.

Ту су и фабрике индустријских машина, аутомобила, трактора, текстила, коже и хемикалија. У граду се налази најважнија речна лука на Дњепру, а ту је и аеродром.

Wебтрибуне.рс