Почетак » Регион » СДП: Наши мандати искључиво ће бити за добро и прогрес Црне Горе, актуелна власт освојила 38 и ниједан више

СДП: Наши мандати искључиво ће бити за добро и прогрес Црне Горе, актуелна власт освојила 38 и ниједан више

Предсједништво СДП, са сједнице одржане у проширеном саставу, исказује захвалност свим грађанима који су гласали за листу „СДП – Јака Црна Гора“ и тиме подржали идеју политичких промјена на чистом грађанском, европском и државотворном концепту уређења државе.

СДП честита грађанима који су великим одзивом на изборима обезбиједили снажнији легитимитет изборног процеса, који намеће обавезу свим изборним учесницима да поштују вољу грађана и с’ тим у вези доприносе стабилности Црне Горе у периоду који је пред нама.

Предсједништво СДП је оцијенило да је остварени изборни резултат партије испод очекивања али и да је сваки од скоро 13 хиљада гласова датих СДП-у израз отворене и искрене подршке нашој политици.

Наша 2 мандата су резултат часног и искреног прегнућа сваког нашег члана и симпатизера, они нијесу производ било каквих притисака, уцјена или нечасних радњи и зато не дозвољавамо било коме да својата изборни резултат СДП-а.

Актуелна власт је на изборима добила 38 мандата и нити један више а мандати СДП-а ће, као и увијек у ових тридесет година нашег политичког трајања, бити искључиво за добро и прогрес државе Црне Горе, њених виталних националних интереса, али и против безакоња, неправде и похаре народне имовине. То нека буде јасно свим актерима на политичкој сцени јер је СДП, за разлику од многих других, увијек сама бирала свој политички пут а тако ће бити и убудуће, наравно руководећи се искључиво циљевима грађанске, европске, антифашистичке и слободне државе Црне Горе.

Предсједништво СДП оштро осуђује бројне инциденте, национал-шовинистичке поруке и изливе мржње, нападе на припаднике бројчано мањинских народа у Црној Гори , као и антидржавну иконографију која је саставни елемент постизборних манифестација и политичких окупљања и позива надлежне органе да такве радње хитно процесуирају а виновнике санкционишу.

Предсједништво СДП још једном исказује своју пуну подршку идеји политичких промјена која ће чувати достигнуте резултате у важним областима државне политике, бескомпромисно се залажући за Црну Гору као грађанску и секуларну заједницу засновану на најузвишенијим вриједностима цивилизоване, демократске и антифашистичке Европе.

Медијски пул СДП