Почетак » Вести » Србија » Марковић изјавом о светосављу јасно поручио да ако ДПС побиједи на изборима – неће постојати православље у Црној Гори!

Марковић изјавом о светосављу јасно поручио да ако ДПС побиједи на изборима – неће постојати православље у Црној Гори!

Јучерашња шовинистичка изјава премијера Црне Горе Душка Марковић у којој је поистовјетио фашизам и светосавље, наишла је на реакције фејсбук заједнице.

принтскрин

Драга господо, ова фукара вам јасно поручује због чега се мора изаћи на изборе. Скинути их оловком, па ако опет покраду, скидати их и вилама ако треба! Ако се не изађе масовно и не гласа против ове олоши, јасно је да ће се наставити са прогоном православља!„, написао је на свом профилу Душко Гошњић.

Реакцију на поменуту изјаву имала је и мим заједница.

Фотографија корисника МИМистарство оностраних послова
фото: Фејсбук сатирична страница „МИМистарство оностраних послова“

Мало који режим је овако искрен у предизборној кампањи. Ријетко ко има петљу да 80% свог становништва, својих потенцијалних гласача, назове фашистима. Јер ако светосавље и антифашизам не могу заједно, како то тврди влада на својој званичној страници, онда светосавље за њих јесте нека врста фашизма. А то у 21. вијеку значи само једно: треба га ставити ван закона. На опозицији и цркви је да у наредних мјесец ипо сваком човјеку, али сваком, и оном у најзабаченијој селендри, који нема ни интернет ни телевизију, учине јасним да ако ДПС побиједи на овим изборима, православље у Црној Гори неће више постојати. За сад то ради само црква, Амфилохије их гази изјавама ђе отворено сугерише људима за кога да не гласају, стари вук ће то интензивирати како се избори буду ближили, али опозиција као да још не схвата да јој је Митрополија дала асистенцију за зицер. Питање цркве је централно питање ових избора, ако опозиција дозволи да га преклопе економске теме и корупција неће бити среће јер ти проблеми постоје деценијама и још нису мобилисали довољан број гласача за смјену режима. Али питање цркве има тај мобилизаторски капацитет. Ово је народ који на помен Св. Василија ко из топа додаје: Слава му и милост. Играјмо тај танго„, објавио је на својој страници, на интернету познат као један од мим-сердара, МИМистар.

ИН4С