Почетак » Вести » Србија » Помолимо се за оздрављење протојереја Ненада Стојшића

Помолимо се за оздрављење протојереја Ненада Стојшића

Браћо и сестре, поштовани пријатељи!

Молимо Вас да поменете у вашим молитвама Господу нашег протојереја Ненада Стојшића , угледног и веома поштованог свештеника који је безбројним људима помогао у невољи и који је себе потпуно предао другима. Нажалост, отац Ненад је оболео од подлог коронавируса. Намојте да вам буде тешко, макар једну малу молитву узнесите Господу за оца Ненада.

Наши новинари контактирали су оца Ненада и питали како се осећа и која је његова порука народу.

Свако добро од Господа и здравља своме народу желим – истиче протојереј Ненад Стојшић. Драга браћо и сестре молим вас и апелујем да најозбиљније схватите овај злокобни вирус који разара здравље нашег народа. Многи смо потценили овај вирус мислећи „неће мене“. Обраћам вам се са очинском љубављу и братољубиво вас молим да не правите грешку, да носите маске и будете на препорученој удаљености од саговорника. Будите обазриви, будите савесни и водите рачуна да се адекватно заштитите јер тако чувате и себеи ближњег свог. Драга браћо слушајте савете лекара, они знају како да сачувамо и своје здравље наших ближњих – истиче отац Ненад Стојшић.

Овом приликом од срца бих се захвалио свим лекарима, сестрама и медицинском особљу и свим дивним и пожртвованом женама које брину о хигијени болничких установа. Истакао би велику пожртвованост, залагање и бригу и напор за све грађане Новог Сада који показују градоначелник Милош Вучевић и премијер Игор Мировић, као и министар здравља Гојковић и директор Дома здравља доктор Бојат. Посебно се захваљује докторски Турлаков, начелници Инфективне клинике чији подвиг је раван највећим херојима. До сутра би могао набројати дивне лекаре и медијски особље али неће ми замерити јер их помињем у молитвама Господу сваки дан – напомиње отац Ненад Стојшић.

За крај желим да пошаљем поруку мира, толеранције, смирености и благочестивости. Док влада ова пошаст корона вируса нема места за политичке сукобе, за грађанске немире, сви носимо исти дрес а то је дрес Србије и Јристољубивиг народа српског. Срби имају великог непријатеља у коронавируса и сви морамо да се саберемо да га победимо! Дај Боже да се сложимо, обожимо и и умножимо! – закључује протојереј Ненад Стојшић.

МОЛИТВЕ ЗА БОЛЕСНЕ (Извод из Великог требника, без делова које говори свештеник)

Слава Теби Боже наш, слава Теби! Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.
Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас (три пута) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.
Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владару, опрости безакоња наша; Свети посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.
Господе, помилуј! (трипут) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.