Почетак » Вести » Србија » Вучић: Надам се споразуму прихватљивом за обе стране
tanjug.rs

Вучић: Надам се споразуму прихватљивом за обе стране

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су се исплатили напори Немачке и Француске да поново покрену преговоре између Београда и Приштине и да се нада постизању обострано прихватљивог споразума.

„Нико не може да гарантује шта ће се десити на крају процеса, али ово је прва релативно оптимистична вест“, рекао је Вучић у интервјуу за Ројтерс, мада није могао да прецизира када би споразум могао да буде постигнут.

Косовско питање Ројтерс, иначе, назива једним од „најтежих територијалних спорова у Европи“, преноси Танјуг.

Вучић је након видео-конференције са немачком канцеларком Ангелом Меркел, француским председником Емануелом Макроном и премијером привремених косовских институција Авдулахом Хотијем истакао да жели да помири Србе и Албанце, који су још увек застрашени ратовима 90-их.

„Не занима ме да ли ће се то догодити за месец или две године“, рекао је Вучић у погледу постизања решења.

Уколико се протести наставе, биће тешко обуздати епидемију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су његови политички противници организовали овонедељне насилне протесте и додао да ће, уколико се они наставе, бити тешко обуздати епидемију вируса корона у земљи.

„Они користе корона вирус за своје политичке аспирације. Немам проблем са протестима. Проблем је што су протести постали насилни, јер они (опозиција) немају решење, немају ништа да понуде народу“, рекао је Вучић за британску агенцију.

Вучић је оценио да је неодговорно организовати протесте, напомињући да су болнице препуне.

Спутник