Почетак » Вести » Србија » Срби на море у Грчку за сада ипак само преко Бугарске
Photo by Porapak Apichodilok from Pexels

Срби на море у Грчку за сада ипак само преко Бугарске

Држављани Србије могу да путују од данас у Грчку само кроз Бугарску, потврђено је за Танјуг у грчком МУП-у и на граничном прелазу Евзони.

Иако је у Северној Македонији данас ступио на снагу Протокол о транзиту кроз ту земљу, српски држављани неће моћи да уђу на територију Грчке кроз македонско-грчку границу преко прелаза Богородица-Евзони, те ће до даљег моћи да користе само граничне прелазе између Бугарске и Грчке.

Иначе данас је ступио на снагу Протокол о транзиту који је усвојила Влада Северне Македоније, а који омогућава страним држављанима транзит кроз ту земљу, који не сме трајати дуже од пет сати. Међутим у Грчку се из те земље не може ући.

Грчки министар туризма Харис Теохарис је најавио да ће се границе за туристе отварати у две фазе.

Он је рекао да ће данас бити отворени гранични прелази ка Бугарској, а за 15 дана, односно 1. јула, ка Албанији и Северној Македонији, јавила је грчка ТВ Скај.

Гужве на граници

Ана Николић са туристичког портала „Никана“ рекла је да су људи данас на границу са Бугарском стигли рано јер нису знали да карантин није обавезан тек ако се у земљу уђе после 12:00 часова.

„Многи су одлучили да остану ту и сачекају 12:00, па су се створили редови и гужве. Гужва се ствара и због тога што је у овом тренутку једино преко Бугарске могуће ући у Грчку. Границе са Турском, Албанијом и Северном Македонијом су и даље затворене”, поручила је Ана Николић са портала “Никана” који се бави туризмом у Грчкој.

Photo by Pixabay from Pexels

Спутник