Почетак » Вести » Србија » Како се корона већ једном није догодила

Како се корона већ једном није догодила

Пише: Драган Вујичић

Да професор Мајкл Чусудовски није написао упозорење: Овај текст је објављен 25. августа 2009. и да је заменио имена челника светских институција из 2009. са именима „актуелних“ који „брину о Корона кризи“ мало ко би приметио да је 11 година „пролетело“.

Контекст приче је исти:
– У јулу 2009. године, генерални директор СЗО својим ауторитетом је предвидео да би „чак две милијарде људи могло бити заражено током наредне две године (једна трећина светске популације).

– У јуну 2009. године први човек СЗО Маргарет Чен дала је изјаву:

-На основу“ стручних процена доказа, научни критеријуми за пандемију су испуњени… Свет је сада на почетку пандемије грипа 2009. године (брифинг за штампу 11. јуна 2009).

– Маргарет Чен :“Произвођачи вакцине могли би произвести 4,9 милијарди доза у најбољем сценарију“…(Ројтерс, 21. јула 2009).

– „Свињски грип би могла погодити до 40 процената Американаца током наредне две године, а чак неколико стотина хиљада могло би умрети ако кампања вакцине и друге мере не буду успешне.“ (Званична изјава Обамине администрације, АП, 24.јула 2009).

– САД очекују да ће у октобру бити доступно 160 милиона доза вакцине против свињског грипа“, (АП 23. јула 2009.)

– Богатије државе као што су САД и Британија платиће нешто мање од 10 долара по дози … Земље у развоју платиће нижу цену. “ (око 40 милијарди долара за Биг Пхарму?) (Њусвик, јул 2009.)

Али, пандемија се није догодила. Није било заразе за две милијарде људи … Милионе доза вакцине које су наручиле националне владе су након тога уништени. Није покренута истрага ко стоји иза вишемилионске преваре. Парламентарна скупштина Савета Европе, Одбор за заштиту људских права, најавио је истрагу око мотива СЗО да прогласи пандемију.

Мајкл Чусудовски

Епидемиолог Волфганг Водарг, изјавио је да је „лажна пандемија“ један од највећих скандала века (Форбс, 10. фебруара 2010.) али истрага није довела до одмотавања клупка белосветске преваре

Изводе из Текста за који је Канађанин добио награду Универзитета Сонома за 2009 и 2010 у пројекту Антицензура у медијима (https://news.sonoma.edu/article/project-censored-turns-40) читајте не обазирући се на лична имена и именице које означавају заразу и лекове.

Масачусетес традиционално обожава вакцину

„Током наредних неколико месеци, уз помоћ наших партнера у приватном и јавном сектору, као и на свим нивоима власти, крећемо агресивно да припремимо нацију за озбиљније избијање вируса Х1Н1. Учинићемо све што можемо да испланирамо различите сценарије. Молимо амерички народ да се активно укључи у сопствену припрему и превенцију. То је одговорност коју сви делимо. “ (Саопштење Центра за контролу заразних болести ЦДЦ у Атланти)

…Извештај Савета саветника за науку и технологију председника Обаме „сматра пандемију Х1Н1“ озбиљном претњом за здравље:

За САД-није тако озбиљна као пандемија шпанског грипа 1918. године, али је гора од епидемије птичијег грипа 2003.

Под шприц прво децу и труднице

Одговарајући смерницама које је поставила СЗО, крећу припреме за вакцинација милиона људи, у Америци, ЕУ , југоисточној Азији…

– Предност је дата здравственим радницима, трудницама и деци…

– У неким земљама вакцинација против Х1Н1 биће обавезна.

– У САД-у су гувернери државе одговорни за припреме у координацији са савезним агенцијама.

– У држави Масачусетес донет је закон који предвиђа огромне новчане казне и затворске казне за оне који одбију да се вакцинишу.

– Америчка војска планирано је да преузме активну улогу у ванредним ситуацијама у јавном здравству

– Школе и факултети широм САД припремају се за масовна вакцинације….

– У Британији је Министарство здравља предвидело копање масовних гробница као одговор на пораст броја смртних случајева.

– Влада САД планира масовне гробнице у случају пандемије свињске грипе Х1Н1-саопштио је ЦДЦ 24. јула.

– Светска здравствена организација је две недеље раније 10. јула препоручила националним Здравственим власима да пређу са квантитативних на квалитативне процене и да више нема потреба да се птичији грип установљава тестовима -довољна је и сумња.

– У Америци ЦДЦ је ТАКОЂЕ објавио да је обуставио процес прикупљања података који се односи на „потврђене“и прешао на вероватне случајеве .

“ Колико је случајева нове инфекције грипом Х1Н1 пријављено у Сједињеним Државама – пита и одговара аутор.

корона

Средином априла 2009. први пут је откривена епидемија грипа Х1Н1 а ЦДЦ је почео сарадњу са државама на прикупљању и анализирању информација у вези са новом епидемијом укључујући број потврђених и вероватних случајева болести. Од 15. априла 2009. до 24. јула 2009, државе су пријавиле укупно 43.771 потврђених и вероватних случајева. Од ових пријављених случајева, 5.011 особа је хоспитализовано, а 302 особе су умрле. Дана 24. јула 2009. године утврђивање података је стало. Уместо прикупљања података – који би пружио емпиријску потпору процјенама ширења вируса Х1Н1 – ЦДЦ објављује да је развио модел „са којим покушава да утврди прави број нових случајева грипа Х1Н1 у САД“.

„Модел је узео број случајева које су државе пријавиле и прилагодио је цифру проценама (на пример; нису сви људи оболели од нове грипа Х1Н1 тражили лекарску негу, а ни сви људи који траже медицинску негу немају доказе да су оболели)“…

Каква је тачна природа података које државе преносе ЦДЦ-у (збирни национални извештаји о хоспитализацијама и смртним случајевима).

Ако су информације на почетку концептуално нетачне или непотпуне, предвиђања и или симулације неизбежно ће бити пристрасни. Без систематске потврде у лабораторији, немогуће је прецизирати природу вируса, јер су симптоми Х1Н1 у великој мери слични онима код уобичајеног грипа? Са друге стране ЦДЦ је сматрао да су подаци које су им државе послале „потцењени“. Потом се појаве бројке „непотврђених“ случајева, од којих су многи случајеви сезонског грипа. Такве бројке су затим убацивали „модел“.

Модели пуне вакцине и џепове „Биг фарме“

Користећи овај приступ (модел ЦДЦ), у Америци је процењено да је више од милион људи оболело од Х1Н1 између априла и јуна 2009. Исти модел су затим користили за предвиђање ширења свињског грипа и за оправдање ванредног стања у држави.

„Свињска грипа би могла погодити до 40 процената Американаца током наредне две године, а чак неколико стотина хиљада могло би умрети до кампање вакцинације“.(Службена изјава америчке администрације, АП 24. јула 2009).

… На основу „предвиђања“ модела, потребна је масовна вакцинација половине америчке популације, уз могуће обезбеђивање карантина под цивилном и војном јурисдикцијом. Према извештајима, америчка влада очекује да ће до краја октобра имати 85 милиона доза нове вакцине. Свеукупно, америчка влада је наручила 195 милиона доза од Биг Фарме. Уз препоруке: 29. јула 2009. године, Саветодавни комитет за имунизацијску праксу (саветодавни комитет ЦДЦ) препоручио је да нова вакцина против грипа буде доступна по следећим приоритетима;

Труднице Здравствене раднице и хитне медицинске помоћи

Људи који се брину о новорођенчади млађој од 6 месеци

Деца и млади од 6 месеци до 24 године

Особе старости од 25 до 64 године са основним медицинским стањима ( Астма, дијабетес)

У комбинацији, ове групе би биле једнаке приближно 159 милиона појединаца. Према СЗО ,западне земље су већ наручиле милијарду доза вакцине.

„Земље северне хемисфере до сада су наручиле више од милијарду доза вакцине против свињског грипа, саопштила је СЗО , упозоравајући на несташице,“ преноси агенција Агенија Франсе-Прес. Док су неке земље, укључујући Грчку, Холандију, Канаду и Израел, наручиле довољно вакцине за своје грађане,неке попут Немачке, САД, Британије и Француске, издали су наредбе које би покривале између 30 и 78 процената људи за цепљење „(АФП, 19. августа 2009).

Енглески статистички обрасци

Како је још у лето 2009 писао Straight Statistics „У Великој Британији постоје велике разлике у проценама ширења свињског грипу – зато што се чини да се нигде предузима тако мало виролошких потврда Х1Н1. Али вирологија је битна – и ако урадимо више тестова можда ћемо почети да схватамо зашто је број људи који су у болници од свињског грипа у Енглеској толико већи него у Шкотској. “ Где су отишли наши виролози- питао се Straight Statistics

У Шкотској је прикупљање података засновано на „потврђеним случајевима“ (лабораторијско тестирање), док се у Енглеској заснивало на „сумњивим случајевима“ (без тестирања). У Енглеској је било 3.906 хоспитализација због „сумњи на свињски грип“, у поређењу са 43 доказана случаја у Шкотској.

Енглеска има отприлике десет пута више становништва од Шкотске. Међутим, по глави становника, у Енглеској је било 9,1 пута више људи са „сумњом на Х1Н1“ грип него у Шкотској, на основу „потврђених случајева“: однос више од 1 до 9.

Због „недоречености британског модела“ а према препорукама СЗО у Британији је напуштен принцип сумњивости на свињски грип али поново у корист система за који није потребна дијагноза од стране лекара нити тестирање лабораторијских узорака – самокатегоризација! Процес прикупљања података у оквиру Националне службе за пандемију грипа заснован је на „самопроцењивању“. Свако ко мисли да има симптоме сличне грипу може се обратити Националној служби за пандемију грипа телефоном или путем интернета, и може добити антивирусни рецепт (нпр. Тамифлу) без посредовања здравственог радника и чак и без прегледа лекара.

Према британским здравственим изворима, особе које примају рецепт за Тамифлу преко Националне службе за пандемију грипа телефоном или преко телефонске службе Националне здравствене службе категоришу се и евидентирају као „сумњиви случај“ свињског грипа Х1Н1 .

Да би добили лек преко телефона морали сте пријавити;

– Изненадна грозница (38Ц или више) и нагли кашаљ
– Умор и пецкање
– Главобоља, грлобоља, цурење носа и кихање
– Узнемиреност стомака, губитак апетита, пролив
0-Болни мишићи, болови у удовима или зглобовима

Оно са чим имамо посла је велика лаж. Процес генерисања лажних података који се затим користе за оправдавање националног програма вакцинације. Политички и корпоративни интереси који стоје иза овог међународног ванредног јавног здравства морају бити мета акција грађана-пише на крају Чусодоски.

Како су (по)цепили Србију 2009.

Истрага у Србији је показала да је комплетан државни врх био (вољни или невољни) „саучесник“ у завери Светске здравствене организације. Председник Борис Тадић, Томица Милосављевић, Нада Колунџија, Сузана Грубјешић, Чеда Јовановић неки су од политичара који су се јавно вакцинисали пред ТВ камерама-терајући народ на вакцинацију недовољно испитаним цепивом.

Борис Тадић

Министар одбране Драган Шутановац отишао је корак даље, запретивши да ће из Министарства одбране односно војске отпустити сваког од 30.000 припадника који не прими вакцину.

Томица Милосављевић

На крају, Светлана Вукајловић која је потписала „наруџбину“за три милиона беспотребних вакцина ослобођена је пред суду 2016. Олакшавајућа околност је била јер су у земљу успели да убаце само 850.000 доза од којих је бачено више од пола. (Цена око 800 динара).

Хронологија

На хитном састанку 11. јуна 2009. Светска здравствена организација је први пут после четрдесет година прогласила пандемију свињског грипа.

Одмах 12.јуна дан након што је проглашена пандемија, швајцарска фармацеутска компанија Новартис изненадила је све вешћу да је направила спасоносну вакцину. Новартис је успешно завршио производњу прве туре вакцине за грип типа А (Х1Н1) неколико седмица пре него што се очекивало, објављено је у њиховом званичном саопштењу.(Очекивано, акције Новартиса, и осталих великих фармацеутских компанија као што је Рош који производи лек тамифлу, истог дана су скочиле на европским берзама, а 30 држава је, по хитном поступку, наручило вакцину.

У лето 2009. званичници Министарства здравља Србије давали су „прогнозу да ће око два и по милиона људи да оболи током јесени од новог грипа“ а да ће преко 20.000 људи, због тешке клиничке слике, завршити на апаратима у болницама. На јесен је, међутим, свима било јасно да је ова прогноза у најмању руку претерана. Наиме, према чак и пристрасним проценама Министарства здравља, у Србији је било укупно оболело свега неких 20-30.000 људи, док се број хоспитализованих болесника мерио само у десетинама.

На телефонској седници Владе Србије 2. новембра одлучује се да се наруче прве количине вакцине.

Надлежни у Србији 11. новембра проглашавају проглашавају епидемију .

Првих 140.000 доза Новартисових вакцина стигло је у Србију 29. новембра а 17. децембра почела вакцинација. Министар здравља у ТВ преносу први „заврнуо“ рукав.

Дана 5.јануара 2010.у Европском парламенту на иницијативу немачког лекара, епидемиолога др Вофганг Водарг једногласно Резолуцијом одлучено да се испитају сумње на превару којој су кумовали СЗО и фармацеутски гиганти.

Влада Србије 12. јануара доноси одлуку о обустави увоза вакцина против новог грипа „Имамо 850.000 доза и не морамо остатак вакцина да увозимо“ – писало у саопштењу.

Др Волфганг Водарг је накнадно „пандемију“ новог грипа оценио као „један од најгорих медицинских скандала века“.

Утврђено је:

Крупне фармацеутске компаније су, желећи да продају своје вакцине, утицале на научнике и агенције које се баве јавним здравством да дигну узбуну, присиљавајући државе да набављају енормне количине бескорисних вакцина, чиме су милионе здравих људи изложили ризику чије димензије нико још не може сагледати.

0 Водарг није заборавио ни „птичји грип“, констатујући да кампања 2005/06, комбинована с кампањом „свињског грипа“ сада није само узроковала огромну штету делу вакцинисаних и здравственом буџету већ да је пољуљала поверење у значајне светске здравствене институције и њихову одговорност.

Група академских експерата која је саветовала проглашење пандемије имала „интензивне финансијске везе“ са фармацеутским гигантима попут Глаксо Смит Клајна, Роша и Новартиса.

Како би се што брже испоручили милиони вакцина, неке фармацеутске компаније су, каже Водарг, почеле да користе помоћне супстанце (ађувансе) чији ефекти још нису испитани на задовољавајући начин. Уместо да производе вакцине традиционалним методима, које су, истина, и мало спорије али поуздане, оне су кренуле у производњу вакцина на нов начин, бржи али недовољно испитан.

вакцинација

„Новартисова вакцина“ произведена од ћелија рака у биореактору. То је техника која никада није до сада употребљена. Нормално се користе кокошија јаја на којима се гаји вирус. Не може се искључити (могућност) да остаци канцерозне ћелије, присутни у вакцини која је прављена у биореактору, проузрокују тумор код особе која је вакцинисана. Због ове опасности Водарг, који је члан Одбора за здравство Бундестага, успео је да издејствује раскид уговора немачке владе са Новартисом.

Клаус Штор који је био шеф епидемиолошког одељења СЗО у време птичјег грипа, после истраге постао водећи директор Новартиса!

ИН4С