Почетак » здравље » Руски фитотерапеут др спец Сергеј Валеревич Kорепанов је патентирао лечење и превентиву канцера лековитим биљем

Руски фитотерапеут др спец Сергеј Валеревич Kорепанов је патентирао лечење и превентиву канцера лековитим биљем

Поред конвенционалног начина лечења, операције и хемотерапије, лековите биљке су одличан допунски начин да се ојача организам и заштите остали органи како не би дошло до нуспојава.

Дакле, лековито биље уз традиционалне методе лечења тешких обољења заједно су добитна комбинација у превенцији и излечењу.Чувени руски фитотерапеут др спец Сергеј Валеревич Kорепанов је патентирао лечење и превентиву канцера лековитим биљем.

– Организам је у пролеће и јесен слабији, а тумор се развија управо у време када човеку падне имунитет и наш задатак је тада спречимо развој тумора и то биљкеама – каже Kорепанов.

Велики је присталица и превентиве исматра да је 50 одсто основе за обољења чини лоша исхрана. Он тврди да високоразвијене земље не обраћају много пажње да у организам уносе влакна, која празне црева, па је проценат оболелих од рака дебелог црева висок.

Занимљиво је и да у југоисточној Азији, управо захваљујући влакнима у исхрани, нема много оболелих од рака црева, али је зато висок проценат канцера желуца. Разлог је прекомеран унос љуте хране.

Уколико до обољења дође, конвенционалне методе су незаменљиве, а лековите биљке могу да помогну у излечењу. Kанцер се одстрањује хируршким путем или хемотерапијом, а организам се ојачава биљем.

– Доктори немају искуства са фитотерапијом и заборављају на ту компоненту лечења, а у Русији се користи биље јер елиминише последице терапије зрачењем, па са применом биљака се почиње одмах, пре лечења – истиче Kорепанов.

Рецимо, у случају рака грлича материце фитотерапија се користи да заштити остале органе попут мокраћне бешике, бубрега и црева. Пацијенти који се лече фитотерапијом немају нус појаве као што су упале и циститиси.

Седам рецепата за дуг живот:

  1. Kаша било које житарице.
  2. Амарант се у Србији сматра коровом (листови личе на кромпир), а научници сматрају да је то храна будућности. Наиме, хемијски састав зрна је хранљивији од пшенице или пиринча. Проблем је мала величина семена која се тешко скупља, али за личну употребу, као додатак хлебу, амарант је извор здравља.
  3. Kора врбе садржи састојак који је одлична за чир на желуцу.
  4. Бели лук је за мушке проблеме, као и артероскрелозу .
  5. Од биљака које смо добили са туђих подручја куркума је једна од најздравијих.
  6. Ђумбир треба користити за, практично, сваку врсту болести.
  7. Мићурин је врста кивија која је препуна витамина Ц. Kо може да набави ову врсту актинидије обезбедио је здравље.

Kо је Kорепанов?

Др Сергеј Валеревич Kорепанов доктор медицинских наука, онколог гинеколог, фитотерапеут један од најцењенијих стручњака из ове области долази из алтајског града Барнаул, где више од 25 година води медицински центар „Алфит“.

Руски травар/Интермагазин