Почетак » Вести » Србија » Андрија Мандић није могао у Црну Гору јер је био у Србији

Андрија Мандић није могао у Црну Гору јер је био у Србији

Андрија Мандић, председник Нове српске демократије и један од лидера црногорског Демократског фронта, враћен је са граничног прелаза када је из БиХ покушао да уђе у Црну Гору.

Када је гранична полиција на прелазу Илино брдо Мандићима предочила да обојица морају у карантин – Данило зато што долази из земље веће стопе инфицираних, а Андрија зато што је са њим био у директном контакту, вратили су се на територију БиХ, односно у Требиње.

Мандић је покушао да уђе у Црну Гору са својим братанцем Данилом на граничном прелазу Илино Брдо на путу из Требиња за Никшић, али се вратио када им је предочено да морају у карантин, објавила је црногорска „Побједа“

Након што су око 22 сата Андрија и Данило Мандић стигли на црногорску границу и дали исказ да долазе из БиХ и да нису боравили ни у једној држави са бројем случајева вируса корона већим од 25 на 100.000 становника, црногорска Гранична полиција је затражила проверу од колега из БиХ.

Стигао је одговор да је Данило Мандић ушао у БиХ из Србије, док није регистровано како је Андрија Мандић прешао српско-босанску границу.

Када је Мандићима предочено да обојица морају у карантин – Данило зато што долази из земље веће стопе инфицираних, а Андрија зато што је са њим био у директном контакту, вратили су се на територију БиХ, односно у Требиње.

Спутник