Почетак » Вести » Србија » Терор у Црној Гори: Граница ума

Терор у Црној Гори: Граница ума

Пише: Мишо Вујовић

Помера ли то власт у Црној Гори границу мозга и разума. Коме то чистите простор од православља!? За чији рачун рушите богомоље због којих генерације ваших предака гинуше од Скадра и Фундине, Круса и Мартинића, Граховца и Вучјег дола, Гласинца и Мојковца…

Да не набрајам њихову голготу кроз вашу огољену срамоту!

Колико човек може постати узвишен у великом делу још више је обогаљен у огледалу сопственог непочинства.

Нијесте ви, тамо ви, ударили на митрополита Амфилохија и Српску цркву, већ на сопствене претке,огњишта, традицију и историју. На све што никада нисте могли досећи. Таквима као што сте ви Његош је посветио јеванђеље слободе “Горски вијенац”, поручујући вам:

“Бог вас клео погани изроди куда ћете с’вјером прађедовском, су чим ћете изаћ пред Милоша и пред друге српске витезове.”

Срамно је што просвета у Србији “ћушка” кроз наставни програм Десанку Максимовић, али то што ви упорно депилирате Његоша је светогрђе. И не само њега.

“Некад је Црна Гора била српска Спарта: у њој је дефинисан морал епског патријархалног Српства. Зар бисмо имали самосвести без Његошевог “Горског вијенца”, без “Примјера чојства” и јунаштва” Марка Миљанова, без “Онамо намо”, Николе Петровића. Данашњи анти Срби у Црној Гори прави су никоговићи јер се одричу себе и својих херојских предака. Зар треба истицати какво је то самоиздајство, горе од давнашњег турчења”, написао је у првом броју “ Принципа”, академик Драган Недељковић.

Рушење конака данас у Улцињу

Нема већег усуда од брисања памћења и мутације идентитета!?

Ко се прославио рушећи Божије храмове!?

Кренули сте са манастирским конаком у Бриској гори код Улциња. Нисте свесни у шта се упуштате и где ћете завршити.

Господар се хвали да је атеиста, Хитлер да имао шест дивизија есесоваца равнодушних према религији. Нацисти су желели да хришћанске обреде и симболе замене својим, чак су на венчањима и погребима као обавезне увели нацистичке ритуале. И један и други стварали су националну цркву.

Шта сада ради власт у Црној Гори?

Цртате ли поново границу, као према Метохији!?

Хоћете ли и Румију да обезглавите као што сте претке обешчастили и Ловћен развладичили и осакатили?

Брата тлачите а пред туђином клечите.

Албанска застава вам постаде алај барјак док своју тробојку хапсите и спаљујете.

Нисте ви рат објавили Србима, већ прецима и Богу. Себи и сопственом потомству.

Шта вам је наум?

Да памћење преорете и посејете клицу усуда изгнаника из сопствене коже. Да се “браните” мржњом и рушењем свега што ће вас подсећати на издају!?

Градите идентитет уништавајући његове симболе.

Мењање свести, културног модела, генетског кода народа, стварање новог човека утемељеног на лажним вредностима само је растакање и пут у нестанак и онако чилеће или нестајуће супстанце.

Разум сте похлепом изгубили, а лихварска глад вам је и оно мало обзира прогутала.

Ин4с