Почетак » Вести » Свет » ТВИТЕР (СОРОШ) УДАРИО НА ТРАМПА Он запретио гашењем свих мрежа због цензуре

ТВИТЕР (СОРОШ) УДАРИО НА ТРАМПА Он запретио гашењем свих мрежа због цензуре

Председник САД Доналд Трамп запретио је да ће угасити све друштвене мреже уколико платформе буду наставиле да цензуришу објаве конзервативаца

Твитер је први пут позвао кориснике да провере податке у твитовима које објављује амерички председник Доналд Трамп, који је након тога оценио да се Твитер меша у америчке председничке изборе и гуши слободу говора.

Трамп се на Твитеру огласио након што је та мрежа обележила његов твит и нагласила да треба проверавати информације које објављује.

Наиме, ово је први пут да је Твитер позвао кориснике да провере податке у твитовима које објављује амерички председник.

Трамп је након тога оценио да се Твитер меша у америчке председничке изборе и гуши слободу говора.

Парадоксално, Твитер је одлучио да тренира строгоћу на особи којој би требало да додели признање – Доналду Трампу. Јер, председник САД је, можда више но ико, допринео популаризацији Твитера, што захваљујући оригиналности и важности својих објава, што бројем пратилаца, којих је више од 80 милиона.

Још један парадокс – Твитер није упозорио Трампа када је користио приземнији речник, вређајући и жене, попут новинарке њему наклоњеног „Фокс њуза“ Мегин Кели, коју је преко ове друштвене мреже вређао на сексуалној основи скоро годину дана. Такође, није упозорио кориснике када је можда најконтроверзнији председник у америчкој историји оптужио Кину за „масовно убиство“, јер, наводно, није на време реаговала на епидемију корона вируса.

Твитер је одлучио да је Трамп „прекардашио“ када је изразио сумњу у легитимност гласања на предстојећим председничким изборима путем поште. Амерички председник је у својим објавама устврдио да би гласање путем поште било у значајној мери непоштено“ и да може да резултира „намештеним изборима“.

Испод Трамповог твита, наиме, Твитер је упозорио читаоце да провере чињенице о гласању путем поште и усмерио их на страницу на којој се Трампове тврдње о гласачким листићима описују као „непотврђене“, односно на странице телевизије Си-Ен-Ен и листа „Вашингтон пост“, медија који су прилично ненаклоњени шефу Беле куће.

Иначе, мреже Твитер и Фејсбук претходних месеци, нарочито од почетка пандемије корона вируса, цензуришу све антиглобалистичке објаве, као и медије који пишу о негативним последицама обавезне вакцинације, о штетности 5г мрежа, о насиљу миграната… На листи антиглобалистичких и Сорош екипи непожељних медија, чије се објаве уопште не виде или их види занемарљиво мали број корисника, од пре два, три месеца се налази и Србин.инфо.

Србин.инфо