Почетак » Вести » Србија » После контрамера Србије милогорци повукли невероватан потез
foto: Sputnik.rs

После контрамера Србије милогорци повукли невероватан потез

Премијер Црне Горе Душко Марковић променио је мишљење па је тако данас изјавио да се радује доласку Срба у Црну Гору.

Одлука о томе са којим ће државама бити отворене границе, а коју би у четвртак требало да донесе Национално координационо тело за заразне болести, биће заснована на епидемиолошким стандардима, изјавио је данас премијер Црне Горе Душко Марковић.

Он је истакао да у тој одлуци неће бити нимало политике.

– Наш је циљ здравље, а не само економија. Морамо се отварати, морамо размишљати о економији, али увек нам у фокусу мора бити здравље становништва. Овде не станује политика, него станују здравствени стандарди. Радујемо се успеху сваке државе која оствари тај резултат и Црна Гора це спремно и са задовољством дочекати све грађане свих држава у окружењу и осталих које буду успеле тај стандард да остваре – рекао је Душко Марковић, одговорајући на питања новинара у Скупштини Црне Горе.

Он је додао да се Србија успешно носи са епидемијом и у Влади се надају да ће се то десити брже него што стандарди говоре.

– У том тренутку ми ћемо бити отворени за српске држављане. Они су, ако желе, добродошли у Црну Гору – казао је Марковић.

Пре два дана премијер Црне Горе најавио је да ће од 1. јуна Црна Гора отвара границе са државама у којима је највише 25 оболелих на 100.000 становника, односно са Хрватском, Словенијом, Аустријом, , Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Intermagazin