Почетак » Вести » Србија » Иде ли Шапић у коалицију са лажним Ромима?
Фото јутјуб

Иде ли Шапић у коалицију са лажним Ромима?

Изборна листа Александар Шапић – Победа за Србију је предата као листа коалиције Српског патриотског савеза на чијем је челу Александар Шапић и Ромске демократске странке која има седиште у Новом Саду и на чијем је челу Душан Бокан. И све друге локалне изборне листе по Србији су по истом критеријуму поднете и свака је коалиција СПАС-а и РДС.
Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић за Директно.рс је прокоментарисао ове наводе.

– Наша коалиција са Ромском демократском странком? Ја сам већ предао листу за изборе, на тој листи се не налази та странка, нисмо у коалицији са њима – кратко је одговорио Шапић за Директно.рс.

директно.рс

Душан Бокан је, попут Шапића, изјавио:

– Не. То није тачно. Не излазимо на изборе са Шапићем – истакао је.
Оно што је пак врло занимљиво је то што је Ромска демократска странка позната по томе што је на изборима 2012. у Новом Саду купила преко 10.000 гласова, а о чему је вођен и судски спор у којем је куповина гласова и доказана.
Тада је на челу РДС био Бела Курина, а председник Врховног савета те странке и првооптужени за куповину гласова био је Томислав Бокан. Доказаном куповином гласова ова лажна ромска странка је освојила шест одборничких мандата, међу којима су три била из породице Бокан и то Томислав Бокан, његов рођени брат Душан Бокан и његова супруга Александра Бокан.

директно.рс

После тога РДС улази у коалицију са Српском напредном странком и Бела Курина постаје члан градског већа у Новом Саду, а на чело Ромске демокрстаске странке долази Душан Бокан (који је сада са Шапићем потписао коалицију) док Томислав Бокан оснива политичку странку Динара, Дрина, Дунав која на овим изборима подржава Александра Вучића.
Што се Ромске демократске странке тиче, такође је познато да та странка није имала ниједног Рома 2012. године, што је прокоментарисао Томислав Бокан, истакавши да их је одувек било и да их има и сада.

– Апсолутно је нетачно да у Ромској демократској странци 2012. године није било Рома. Ја сам се 2010. године одазвао позиву председника Ромске демократске странке Беле Курине. Прикључио сам се Странци у жељи да укажем на тежак живот и беду свих чланова друштва, без обзира на расну, верску и националну припадност. Моја жеља је била да се кроз институције система укаже на проблеме и потребе ромске националне заједнице. И тако је народ на изборима 2012. године препознао заједничко залагање и Беле Курине и осталих припадника ромске националне заједнице – рекао је Бокан за Директно.рс.

Фото јутјуб

Оно што ће посебно бити занимљиво је то ко ће се наћи на Шапићевим изборним листама за Нови Сад и АП Војводину јер је познато да породица Бокан управо има аспирације ка овим нивоима власти.