Почетак » здравље » Гејтс почео да прави вакцину против короне! Крећу тестови на људима

Гејтс почео да прави вакцину против короне! Крећу тестови на људима

Развој вакцине против вируса корона једна је од главних тема у светским медијима. Питање њене делотворности и могућности сузбијања заразе нашироко се разматра. Међутим, дебата о томе пуна је увек контраверзи када се помене име Била Гејтса, бившег челника Мајкорософта који је сада своју филантропију фокусирао на фармацеутску индустрију.

Руски портал Руссиа тодаy доноси нам вест да је поменути Гејтс, преко своје фондације уложио 388 милиона долара у америчку биотехнолошку компанију Новаваx за израду вакцине.

Како пише, они ће вакцину тестирати на људима, по први пут што је први корак у клиничком истраживању за шта су добили новац од Гејтса. У испитивању учествује око 130 добровољаца из Аустралије којима ће бити убризгана нова вакцина како би најраније до јула могли видети резултате и прећи на фазу два.

„Давање вакцине првим учесницима испитивања је велико достигнуће за ову фазу клиничког тестирања, водећи нас корак ближе решењу фундаменталне потребе за вакцином у борби против глобалне пандемије цовид-19“- рекао је Стенли Ерк, председник и извршни директор компаније.

Ово је, до сада, највећа Гејтсова јавна донација.

Управо због таквих донација, Гејтс се нашао на удару теоретичара завере да спроводи агенду депопулације. Видевши ово они бивају несигурни и траже од њега да он буде први који ће ту вакцину и пробати.

Како подсећа, Руссиа Тодаy, Новаваx није једина фирма која у Америци врши клиничка испитивања вакцине што је радила, још у Марту на људима, компанија Модерна из Масачусетса говоривши о позитивним резултатима- о којој ће интернет њушкала тек открити „прљаве“ тајне. Уосталом, и другде се ради на развоју вакцине, укључујући три у Кини и две у Великој Британији и Русији.

Србин.инфо