Почетак » Вести » Свет » Гренел: Објавићемо разговор генерала Флина са бившим амбасадором Русије Кисљаком

Гренел: Објавићемо разговор генерала Флина са бившим амбасадором Русије Кисљаком

ТРАМПОВ КООРДИНАТОР ОБАВЕШТАЈНИХ СЛУЖБИ НАГЛАСИО: „У ЦЕЛИНИ!“

* ФАКТИ: Ово ће несумњиво бити ударац за политичке противнике Доналда Трампа у врху Демократске партије и „дубоке државе“. А и један од Трампових офанзивних потеза у предизборној кампањи која ће се завршити гласањем за председника САД 3. новембра

________________________________________________________________

АМЕРИЧКА „обавештајна заједница“ планира да објави снимке разговора бившег главног саветника Доналда Трампа – генерала Мајкла Флина – и руског амбасадора у Сједињеним Америчким Државама у периоду 2016-2017. Сергеја Кисљака, изјавио је вд директора Националне обавештајне службе САД Ричард Гренел.

„Обавештајна заједница нема све транскрипте/ прегледе… Нисмо их радили. Чудно је да (шеф обавештајног одбора Представничког дома Конгреса, демократа) Адам Шиф то не зна. Али, већ сам почео да декласификујем тих неколико (записа) које смо добили. Морају бити објављени у целости! Јавност заслужује да их види “, нагласио је Гренел.

Америчко Министарство правде је почетком маја затворило кривични поступак против Флина.

У априлу 2019. године амерички специјални тужилац Роберт Малер завршио је истрагу о „руском уплитању“ у америчке председничке изборе 2016. године и морао да закључи да се наводно десило једино преко друштвених мрежа и уз помоћ хакерских напада.

Малер није нашао никакве доказе о постојању завере Доналда Трампа и његовог тадашњег изборног штаба са Москвом.

Флин је поднео оставку након оптужби да је разговарао са Кисљаком и да му је наводно обећао да ће проучити могућност укидања антируских санкција Вашингтона.

Факти.орг