Почетак » Вести » Свет » БАЈДЕНОВА ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА АМЕРИКУ!
Getty images

БАЈДЕНОВА ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА АМЕРИКУ!

Кандидат демократа на председничким изборима у Америци Џо Бајден изјавио је да Афроамериканци „нису црнци“ ако размишљају о томе да гласају за његовог противника, актуелног председника Доналда Трампа.

Бајден, којем гафови нису страни, изнео је ову непримерену констатацију током интервјуа са познатим афроамеричким водитељем необичног имена — Charlamagne Tha God.

Током 18-минутног интервјуа, 77-годишњи Бајден је истицао важност афроамеричких гласова, посебно имајући у виду да је однео страначку победу у држави Јужна Каролина где црни гласачи чине 60 одсто тела демократског електората.

„Победио сам у сваком округу. Освојио сам највећи део црначких гласова, чак више од Барака (Обаме)“, рекао је Бајден, додајући да је неколико Афроамериканки на списку његових могућих заменика.

Пред крај интервјуа, водитељ је негодовао што Бајден мора да скрати разговор, наводећи да то „не може да ради црначким медијима“, на шта је бивши амерички потпредседник узвратио да то ради „и белачким и црначким медијима“, преноси портал Кликс.

Водитељ је потом рекао Бајдену да се ускоро врати у емисију јер за њега има још питања.

„Ако имате проблем око одлучивања о томе да ли сте за мене или Трампа, онда нисте црнци“, одговорио је Бајден који је касније изразио жаљење због оваквог коментара.

Интермагазин