Почетак » Вести » Србија » Др Грујичић: Вирус је настао у лабораторији, неко је имао информације и знао куда ће корона ићи

Др Грујичић: Вирус је настао у лабораторији, неко је имао информације и знао куда ће корона ићи

Вирус корона јењава, све је мање пацијената на респираторима што показује да је достигнут колективни имунитет, а државни здравствени систем је положио испит, оценила је данас директорка Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић.

Она је за ТВ Прва истакла да ће по неким проценама Ковид-19 следеће године бити један од видова грипа, оценивши да се сада налазимо у мирној фази епидемије.

Она и даље мисли да је корона вирус настао у некој лабораторији и да њој као клиничару тако изгледа.

“Мени тако изгледа, ја посматрам пацијенте”, рекла је Грујичић за ТВ Прва.

Она је рекла и да је неко „имао информације и знао куда ће вирус ићи“.

Додала је да је број тестираних грађана у Србији већи од тестираних у државама из окружења, указујући да таква бројка иде у прилог епидемиолошкој статистици у нашој земљи.

„Мислим да је државни здравствени систем положио испит. Ово Министарство здравља је, када су онколошки болесници у питању много учинило да се опремимо, не само зградама него и апаратима“, навела је Грујичићева.

На питање да ли је струка сада предност дала економији, с обзиром на то да се „прерано отварају границе и да можемо имати увезене случајеве короне“, Грујичићева каже да је могуће да је струка хтела да се у овом тренутку осврне на економски аспект, напомињући да смо безбедни.

Спутник