Почетак » Вести » Србија » ТРАМП: Кина је створила вирус, видио сам доказе, али не могу да откривам детаље

ТРАМП: Кина је створила вирус, видио сам доказе, али не могу да откривам детаље

Амерички предсједник поново у својим изјавама оптужује Кину за коронавирус па је у посљедњем обраћању јавности казао како је “видио доказе” да је Пекинг произвео смртоносни патоген.

Доналд Трумп је рекао да је видио доказе који би подупрли недоказану теорију о томе да је коронавирус потекао из Института за вирологију у Wухану. Такођер, тврдња долази упркос тврдњама америчких обавјештајаца како коронавирус није направио човјек нити је генетски модифициран, преноси Гуардиан.

“Видјет ћемо одакле је дошао. Имамо људе који га изучавају врло врло темељито. Научни људи, интелигентни људи, и други људи. Склопићемо слагалицу и мислим да ћемо брзо имати добар одговор. А и Кина ће нам можда рећи”, рекао је Трумп у четвртак новинарима у Бијелој кући.

Упитан да објасни какав је доказ видио, Трумп је одговорио: “Не могу вам то рећи. Није ми дозвољено да вам то кажем”.

Прије него је конференција за медије организована у Бијелој кући, Уред директора обавјештајних служби САД-а издао је саопћење у којем се каже да се агенције слажу са научним консензусом да коронавирус није створио човјек нити је производ генетске модификације.

У саопћењу се и каже како ће обавјештајне службе наставити рад на провјеравању поријекла коронавируса.

бањалука.нет