Почетак » Вести » Србија » Митрополит Амфилохије: Нећу се одазвати позиву на саслушање; Објавили су рат Богу и Цркви која је створила ову земљу

Митрополит Амфилохије: Нећу се одазвати позиву на саслушање; Објавили су рат Богу и Цркви која је створила ову земљу

„Што се мене тиче нека изволе да хапсе. Па мој претходник Јоаникије убијен је са свештенством, а митрополит Арсеније одлежао шест година у затвору.“

Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и лидеру ДФ Андрији Мандићу, данас је полиција уручила позив да се јаве Тужилаштву, под пријетњом хапшења, због присуства сахрани историчару др Владимиру Јовићевићу.

„Поручујем налогодавцима позива за саслушање да им се нећу одазвати јер имам своје обавезе. Могу то учинити тек после понедјељка и то једино на Цетињу. Ово што се десило је прича за себе, јер никог није било осим његова три сина, супруге, калуђера, амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића, Андрије Мандића и мене. И сви смо били на прописаном одстојању.“, казао је за „Новости“ митрополит Амфилохије.

На питање да ли очекује репресивнији одговор надлежних каже:

„Што се мене тиче нека изволе да хапсе. Па мој претходник Јоаникије убијен је са свештенством, а митрополит Арсеније одлежао шест година у затвору. Да сам ја био у његово вријеме био бих сигурно стријељан или доживотно осуђен.

Власт може да ради шта хоће и како хоће. Ја сам ипак митрополит Црне Горе и то Митрополије која је родила Црну Гору, ону праву, петровићевску изворну Црну Гору.

Ова власт нека што себе брука, него брука и Црну Гору пред међународном јавношћу, својим безакоњем и понашањем.

Објавили су рат Богу и Цркви која је стварала ову државу“, закључио је митрополит Амфилохије.

ИН4С