Почетак » Вести » Србија » Компанија Акса донирала породилиштима и установама за децу без родитељског старања и са сметњама у развоју средства у вредности од 4,8 милиона динара

Компанија Акса донирала породилиштима и установама за децу без родитељског старања и са сметњама у развоју средства у вредности од 4,8 милиона динара

У сусрет ускршњим празницима, компанија Акса донирала је Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србија и Клиници за гинекологију и акушерство Народни фронт у Београду, као и установама за децу без родитељског старања и са сметњама у развоју широм Србије производе у вредности 4,8 милиона динара.

Клиникама за гинекологију и акушерство, као помоћ у борби са епидемијом вируса ЦОВИД-19, донирани су производи у вредности од 2,6 милиона динара. Донирани су производи за маме и бебе за којима се у овим установама јавила највећа потреба, а то су Евy бабy пелене, влажне марамице, постељине, тетра пелене, бенкице, безконтактни топломери и друго.

Други део донације у играчкама намењен је установама за децу без родитељског старања, као и за децу са сметњама у развоју у 11 градова Србије у вредности од 2,2 милиона динара.

У оваквим временима, важно је показати солидарност са заједницом и побринути се да се раст и развој деце несметано одвија. Жеља је да се новопеченим родитељима поручи да, иако је на снази несвакидашња ситуација, неко мисли на њих. С друге стране, Акса се одлучила на ову донацију како би празничне дане у изолацији деци учинила веселијим и занимљивијим.

„Када су времена тешка, осећамо потребу да станемо уз родитеље, који уз пуно бриге, одгајају нове нараштаје који треба што мање да осете притисак окружења у којем расту и постану срећни и добри људи. На овај начин Акса показује захвалност заједници у којој послује и позива и друге компаније да слично поступају, јер је брига о најмлађима наш како лични тако и професионални приоритет,“ поручила је Ивана Цвејић, Директор Маркетинга у Акси.

Игачке ће пре празника бити испоручене следећим установама: Дом за децу „Колевка“ Суботица, ,,Зрачак“ из Чачка, Крагујевац прихватилиште за децу и младе, Дневни центар „Алтернатива“ за децу и младе са инвалидитетом Зрењанин, а након завршетка ванредног стања и установама у Београду, Панчеву, Ужицу, Шапцу, Новом Пазару, Смедереву, Новом Саду и Нишу.

Ускршњи празници су време за децу и то не треба да се промени без обзира на ситуацију у земљи и свету. Компанија Акса ће и у наредном периоду наставити да  ради на континуираној подршци породицама, као и да подржава активности за децу којима је помоћ најпотребнија, како би се подстакао њихов раст и развој.