Почетак » Вести » Србија » Вацић: Поштовање мера заштите и слављење Васкрса на литургији не искључује једно друго!

Вацић: Поштовање мера заштите и слављење Васкрса на литургији не искључује једно друго!

Лидер Српске Деснице Миша Вацић сматра да уколико се поштују мере заштите од коронавируса које је прописала држава нема разлога да верници не присуствују васкршњој литургији.

Вођа српских десничара се приватно заложио да се омогући присуство Литургији и подржао молбу и предлог Синода СПЦ да се одобри укидање забране кретања на Васкрс од 05 до 10 часова, чиме би се верницима омогућило да присуствују светој Литургији.- сазнаје портал Националист.

“Остаје нам вера и нада да ћемо бити на Литургији, поштујући мере физичке дистанце од два метра, безобзира што је донет полицијски час од четвртка до уторка. Оно што нико не може да нам одузме је вера да ће се ипак државни врх уразумити и дати измењену одлуку, где ће се дозволити Литургија, ако не у недељу, макар у понедељак ујутру“, поручује Миша Вацић.

Подсећамо да је још увек званичан став државе да се верницима упути молба да остану у својим домовима и да литургију прате од куће.

Да ли ће Миша Вацић, износећи свој став, који у овом тренутку подржава велики број верника, успети да утиче на одлуку председника Републике Србије Александра Вучића- остаје да сачекамо.

Патриот