Почетак » Вести » Србија » Српска лига: Министар Кркобабић и Богдан Кузмановић заслужни за бесплатну доставу семена ратарима

Српска лига: Министар Кркобабић и Богдан Кузмановић заслужни за бесплатну доставу семена ратарима

Београд, 8.4.2020 – Да држава води бригу о пољопривредницима, али и да им помаже у време ванредног стања и епидемије вируса корона, када је тешко набавити репроматеријал и обавити пролећну сетву, најбоље потврђује сарадња министра Милана Кркобабића, задуженог за регионални развој и проф. др Богдана Кузмановића, председника Института за ратарство и повртарство захваљујући њима је постигнут договор између “Поште Србије“ и Института за ратарство и повртарство, о бесплатној достави неопходног семена ратарима на кућну адресу – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).

Захваљујући иницијативи председника Вучића, Институт за ратарство и повртарство је проглашен за установу од националног значаја чиме је стављено до знања да држава Србија стоји иза Института који производи српско семе и да не зависи од од увезених сорти семена из иностранства. Такође, овом важном одлуком председника Вучића спречена је и свака помисао продаје и приватизације Института. У данима када је цела планета оптерећена искушењима здравствене безбедности, видимо колико је значајно што Србија има своје произвођаче.

Овакви позитивни примери потврђују да постоје начини да се сељацма олакша посао, и да током ванредног стања, када је ограничено кретање, може да се реши један од горућих проблема као што је нормално функционисање сезонских пољопривредних радова који морају на време бити завршени – каже Ђурђев, истичући да министар Кркобабић, Мира Петровић, директор “Поште Србије“ и професор Кузмановић, председник Института овом заједничком акцијом не помажу само појединачна газдинства већ и целокупну српску пољопривреду.