Почетак » Вести » Србија » Доктор који је пронашао лек за коронавирус и саопштио га: Већ месец дана лечи заражене, нико није умро а само три пацијента завршили на респиратору

Доктор који је пронашао лек за коронавирус и саопштио га: Већ месец дана лечи заражене, нико није умро а само три пацијента завршили на респиратору

Један амерички лекар који већ три недеље у Монроу лечи пацијенте од коронавируса веома је успешан у томе и нема умрлих, јер користи комбинацију више лекова, тврди немачки дневник „Билд“.

Реч је о лекару Владимиру Зеву Зеленку који је бринуо о око 1.000 инфицираних, којем нико није умро, а само три особе су морале на респиратор.

Зеленко у лечењу користи кoмбинацију више лекова, наводи „Билд“.

„Погледао сам податке из Јужне Кореје и Француске и тако сам дошао до комбинације лекова“, објаснио је он немачком листу.

Његов рецепт је микс лекова, који је представио отвореним писмом, а на који је реаговао амерички председник Доналд Трамп.

Према његовом начину лечења, пет дана пацијенти користе лекове са хидроксихлорокином, заједно са азитхромицином, и цинк сулфатом.

Проблематично је што делотворност и нус појаве ове комбинације нису обухваћене студијом.

„Пацијенти немају температуру, проблеме са срцем, нити друге нус појаве. Они само говоре о слабој дијареји“, пренео је Зеленко искуства својих пацијената, а преноси „Билд“.