Почетак » Вести » Србија » (ВИДЕО) ПОЉСКА: Нека мигранти знају, ако нам нападнете границу пуцаћемо на вас!
Фото принтскрин TRT World

(ВИДЕО) ПОЉСКА: Нека мигранти знају, ако нам нападнете границу пуцаћемо на вас!

Нисте позвани, не долазите!

Пољска неће толерисати криминалне упаде, нити насиље на својим границама – категорички је поручио преставник владајуће странке Закона и правде.

Доминик Таржински, члан владајуће пољске странке и представник Европског парламента, упутио је директну поруку илегалним имигрантима током интервјуа за Тхе Неwсмакерс.

Имам поруку за све илегалне мигранте. Ако не желите бити одбијени, ако не желите да будете ухапшењ, ако не желите да будете упуцани, не долазите на наше границе.

Не долазите на Пољску границу и бићете сигурни. Нисмо ми, нити је наша полиција та која је дошла да вас пребије, да вас одбије или да вас ухапси. Ви сте ти који покушавате кршити закон наше земље.

Пракса коришћења ватреног оружја на границама није ништа ново и постојала је деценијама на Европском континенту, како би одвраћала трговину људима и шверцовање наркотицима.

Ипак ово је први пута да представници власти у некој чланици ЕУ отворено упозоравају мигранте, да ће тај вид силе бити употребљен. Пољска је од почетка мигрантске криза затворила границе, а протеклих година нису имали веће инциденте са имигрантима.

Пољска је такође једна од чланица ЕУ која није имала проблеме са тероризмом, а наталитет у тој земљи је у узлазној путањи тако да немају проблем са мањом радне снаге.


Извор Дневна газета