Почетак » Вести » Друштво » Ако изаберете јефтине кинеске импланте за зубе рачунајте да ће кратко трајати и да ће вас заправо коштати скупље

Ако изаберете јефтине кинеске импланте за зубе рачунајте да ће кратко трајати и да ће вас заправо коштати скупље

Разлика у цени зубарских услуга најчешће дефинише одлуку да се одређеној интервенцији приступи или не. Ипак, треба водити рачуна и о квалитету материјала који стоматолози користе, јер од њега зависи и здравље али и дуготрајност поправљених зуба или имплантата, круница и друго.

Данашњим пацијентима је веома тешко да разлуче шта је за њих боље, с обзиром да на тржишту постоји прилично велик распон цена имплантата.

Шта се заправо добија јефтиним, а шта мало скупљим али квалитетнијим имплантима?

Пре свега треба обратити пажњу на врсту импланта али и то ко га уграђује и каква је репутација ординације која изводи имплантацију. На тржишту постоје кинески и корејски јефтини импланти који имају веома ниску цену, а њихова дугорочност се не може мерити са имплантима као што су Nobel, Mis, Straumman. Због тога су поједини пацијенти којима су уграђивани ови јефтинији имплантати принуђени након извесног времена поновити целу процедуру, под условом да није дошло до извесних компликација. Тако наизглед нешто јефтинија опција може заправо да кошта два пута скупље од мало скупље опције у којој би били уграђени импланти од чистог титанијума чија трајност је загарантована.

Материјал од кога се израђује имплант је веома битан. Потребно је обратити пажњу на то да ли су зубни имплантати израђени од чистог титанијума или имају каквих примеса у себи. Главна карактеристика титанијумских имплантата је да су потпуно биокомпатибилни што значи да их организам прихвата као своје и не долази до одбацивања имплантата.

Савремени зубни имплант је титанијумски шраф који се уврће у кост вилице и сраста са њом, а служи као замена за корен изгубљеног или недостајућег зуба.

Битно је такође да нема никаквих примеса попут никла, кобалта, које код одређених пацијената могу изазвати алергијску реакцију те смањују успех имплантације. Титанијумски импланти су због своје биокомпатибилности отпорни на корозију у односу на друге врсте материјала и осигуравају на тај начин дугорачност имплантата.

За више информација о врсти имплантата и начину уграђивања можете се информисати на сајту Поликлинике Орал Б Чукић или добити директне одговоре на своја питања на линку ОВДЕ.