Почетак » здравље » 6 разлога зашто одабрати цирконијум код зубне протетике

6 разлога зашто одабрати цирконијум код зубне протетике

Зубни имплантати којима база није метална постају све више популарни. Разлога за ово је више.

Имплантати од цирконијума су добро повезани са костима и деснима и добра опција за пацијенте који желе имплант који ће подржати њихово укупно здравље.

Естетски разлог: Титаниумски имплантати понекад доводе до естетских проблема. Ово је нарочито проблем код оних пацијената који имају истањене десни. Kада су титански имплант угради десни могу изгледати тамне. С обзиром да је цирконијум беле боје, он за разлику од метала омогућава свим естетским квалитетима керамике која се наноси на ову основу, да потпуно дођу до изражаја, те тако добијамо савршено природан изглед круница и мостова сто је посебно битно за радове у естетској зони.

Алергије: Метални импланти могу представљати велики проблем за људе који имају проблем са алергијама. У неким случајевима сензитивност се можда неће појавити и по неколико година након што су импланти уграђени. То може довести до губитка костију и одбацивања импланта. Зубни имплантати циркона не изазивају алергије, тако да преосетљиви пацијенти немају никакве нус појаве након уградње ових имплантата.

Трајност: Зубни имплантати цирконијума су изузетно јаки и издржљиви, а њихова дугорочност је један од разлога зашто се многи пацијенти одлучују управо за цирконијум. Ови зубни импланти су дизајнирани да издрже велик притисак, а пошто је цирконијум врста дијаманта познати су по великој отпорности на изложеност притиску.

Удобност: Оно што додатно фаворизује цирконијум у односу на метал у стоматологији јесте прецизност израде протетских радова од цирконијум основе. Наиме, они се израђују компјутерском технологијом у зуботехничкој лабораторији (ЦАМ цомпутер аидед мануфацтуре) која омогућава савршено пријањање круница и мостова уз гингиву те тако обезбеђује њихов квалитет и дуготрајност.

Биокомпатибилност: Цирконијум је такав материјал који је отпоран на корозију а такође не изазива хемијске реакције нити врши пренос топлотне или електричне енергије.

Kраћи процес: Неметални зубни имплантати као што је цирконијум су дизајнирани тако да се могу одмах поставити након извлачења зуба. Ова проста операција смањује количину времена потребног за постављање имплантата. Мање инвазивна операција такође резултира краћим временом опоравка и мањим болом у периоду опоравка и прихватања импланта од стране организма.

За више информација о врсти имплантата и начину уграђивања можете се информисати на сајту Поликлинике Орал Б Чукић или добити директне одговоре на своја питања на линку ОВДЕ.