Почетак » Вести » Војводина » Велики помор рибе у Србобрану

Велики помор рибе у Србобрану

Током предходне ноћи започео је још један помор рибе на Великом бачком каналу. Од раног јутра на обали канала риболовци, али и остали грађани са неверицом прилазе обалама канала и гледају стравичан призор како се огромна количина рибе подигла на површину и бори се за ваздух.

На лицу места затекли смо и риболовачку службу која је о овоме обавестила покрајинску надлежну инспекцију. Оно што смо успели да сазнамо је да је све почело током ноћи, а да се риба гуши у водотоку од Врбаса, а да је ударни део, односно да је највише рибе на површини од старог шлајза па низводно до изласка из Србобрана ка Турији. .

Такође чуло се да је током ноћи мрежама извађено на тоне рибе која се бори за живот. Прва је страдала бела риба, међу којима је највише смуђева и штуке, а како смо чули у делу иза објекта Рода примећени су капитални примерци сомова. Ипак, највише рибе која се бори за живот је управо код моста у Србобрану. Површина воде је буквално прекривена рибом. О чему се ради „нико не зна“. Оно што је постало правило када говоримо о загађењу Великог бачког канала је чињеница да се овакве ситуације дешавају готово искључиво викендом и све почиње ноћу.

Да ли ћемо икад сазнати ко је одговоран за овај помор рибе, уништавање флоре и фауне на Великом бачком каналу је само једно од питања која остају отворена. Оно што је извесно је да нас и даље систематски трују и да због тога још увек нико никад није поднео оставку, нико није смењен, барем да је то јавности познато, а нико није ни озбиљније санкционисан.

srbobran.net

Foto:srbobran.net/sn

Danijel Kulačin