Почетак » Вести » Војводина » “Жогарија-лоптарија“ стиже у Кикинду, свидеће се основцима
Фото Фејсбук

“Жогарија-лоптарија“ стиже у Кикинду, свидеће се основцима

Спортска, забавна и едукативна манифестација „Жогарија-лоптарија“ по први пут, одржаће се у центру Кикинде. Наредног уторка, 10. септембра, осам екипа из градских основних школа такмичиће се у у четири дисциплине. Град Кикинда је покровитељ манифестације. Одсек за послове развоја град, у сарадњи са Школским спортским савезом, овом приликом још једном ће показати да је наш град добар домаћин:

Наш циљ је да сваку прилику искористимо за промоцију спорта, здравља деце, родне равноправности и све што је савременом свету неопходно, попут развијања еколошле свести. Наше је да на најбоји начин представимо свој град и пошаљемо поруку да су сви увек добродошли да нас посете- рекла је Светлана Мирчић Вукобрат, председница Школског спортског савеза.

Спортска манифестација „Жогарија-лоптарија“ почеће у 14 и 30 сати фудбалом на мини-терену, након ћега ће уследити игра спретноси, потом квиз знања о елементарном познавању региона и Србије, а за сам крај остављена је игрица „И ви професоре“. Ова манифестација је заснована на спорту, али је њен циљ промовисање фер-плеја међу децом, родна равноправност и праве вредности које се деци преносе на адекватан и дидактички начин, објаснио је заступник те манифестације за Србију, Горан Делић. “Жогарија-лоптарија“ је међународна манифестација настала пре 14 година у Словенији, а до сада је на директан и индиректан начин укључила више од два милиона деце.

Фото Фејсбук
Град Кикинда