Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Нови Бечеј добија канцеларију Привредне коморе Будимпеште

Нови Бечеј добија канцеларију Привредне коморе Будимпеште

Трочлана делегација Привредне коморе Будимпеште на челу са потпредседником Габором Бартошем боравила је у дводневној посети општини Нови Бечеј. Том приликом је са представницима локалне самоуправе коју предводи председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић разговарано о продубљивању сарадње која је везана пре свега за изградњу туристичке инфраструктуре, улагање у туризам, спорт и културу.

Сарадња између двеју земаља Мађарске и Србије је на највишем нивоу до сада, оценио је представник Привредне коморе Будимпеште Миклош Бортемиса. Захваљујући споразуму који је још 2013. године потписан од стране мађарског и српског председника Викора Орбана и Александра Вучића, наше државе су успоставиле јаке везе и велико пријатељство – додаје Бортемиса. То је и разлог зашто смо одлучили да баш у Новом Бечеју, који се налази у срцу Војводине отворимо први развојни центар Привредне коморе Будимпеште. Кроз деловање овог центра успостављаћемо и сарадњу са осталим градовима у Банату кроз различите пројекте, пре свега везане за развој туризма.

Представник привредне коморе Будимпеште Миклош Бортемиса захвалио се председнику општине Саши Максимовићу на указаном гостопримству истакавши да су наша два нарова веома слична а сам тим и повезана кроз многе историјске догађаје, што је додатни мотив да сарадња између двеју земаља буде још јача.

Отварање канцеларије Привредне коморе Будимпеште је веома важна ствар за саму општину, рекао је председник Саша Максимовић. Грађани Новог Бечеја  треба да знају да је ово први центар овог типа у Војводини који ће отворити Привредна комора Будимпеште. Верујем да ће ово бити корак не само ка учвршћивању и јачању пријатељства наших народа већ и као корист за обе стране. Максимовић је истакао да ће Нови Бечеј у том смислу бити центар одакле ће ићи не само информације и документација него и сва оператива везана за Привредну комору Будимпеште.

Канцеларија Привредне коморе Будимпеште почеће са радом средином маја месеца са циљем да на најбољи начин повеже привреднике из Мађарске и Србије. То ће помоћи и једној и другој земљи да се боље развијају и повезују и са другим градовима.