Почетак » Вести » Три медаље на ‘Глориа купу’ у Анталији

Три медаље на ‘Глориа купу’ у Анталији

Анталија и Белек традиционално су база за веслачке припреме у току фебруара и марта већине европских репрезентација, као и националног тима Србије.

Управо због великог броја кајакаша и кануиста у ово дова године у том турском граду, Кајакашки савез Турске организује „Глорија кајакашки куп“, на којем се одржавају трке на 5 хиљада метара у женској и мушкој конкуренцији.

Учесници и организатори Глориа купа 2019.

Српски репрезентативци који се налазе у Белеку на веслачким припремама, иако су још увек у тренажном процесу, одлучили су да провере тренутну форму.

У конкуренцији дама, две српске репезентативке завршиле су на победничком постољу. Тријумфовала је Милица Старовић, испред Кристине Бедеч, док је трецхе место заузела украјинска такмичарка Марија Повк.

Милица Старовић, Мирослав Родић, Кристина Бедеч

Презадовољна сам учинком. Овим резултатом потврдиле смо да смо добро радиле током зиме и припремног периода, и можемо спремно да чекамо почетак такмичарске сезоне„, нагласила је Старовићева која се на ‘Глориа Купу’ такмичи од 2014. године.

Сваке године, такмичење је све боље, од организације и посећености и организатори заслужују све похвале„, задовољна је Милица Старовић.

Сребрна на ‘Глориа Купу’, Кристина Бедеч, наглашава да је ове сезоне конкуренција била јака:

Ове године смо учествовале у веома јакој трци, с обзиром на јаку конкуренцију, посебно због девојака из Украјине и Турске. Милица и ја смо успеле да се одвојимо после првог километра и до краја трке смо одржавале предност. На самом крају, Милица је била бржа и заслужено је победила„, рекла је Кристина после трке.

Старт трке на 5000м у конкуренцији дама

У трци у конкуренцији дама, учествовале су и Николина Молдован, која је кроз циљ прошла као шеста, и Марија Достанић која је заузела седмо место.

Старт трке на 5000м у мушкој конкуренцији

У мушкој конкуренцији тријумфовао је Белорус Алех Јуренија, док је друго место припало српском репрезентативцу Ервину Холперту.

Веома сам задовољан освојеним другим местом, поготово што је победио вишеструки шампион Европе и освајач великог броја медаља на светским првенствима у овој дисциплини„, нагласио је Холперт.

После првог окрета, нас четворица смо се одвојили од остатка и до самог краја смо се смењивали у вођству. На самом крају Јуренија је појачао темпо, ја сам покушао да га пратим, међутим, на крају сам заузео друго место, и задовољан сам„, казао је Ервин после трке.

Ове године на ‘Глориа купу’ учествовало је 160 такмичара и такмичарки из 11 земаља.

Кристина Бедеч, Ервин Холперт, Милица Старовић

Српски репрезентативци данас имају слободан дан на припремама, а од понедељка почињу последњу недељу веслачких припрема у Белеку, после чега се враћају у Београд где ће наставити припреме за предстојећу сезону.

Кајакашки савез

This slideshow requires JavaScript.