Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » Украјина би по сваку цену да увуче и САД против Русије!!!

Украјина би по сваку цену да увуче и САД против Русије!!!

Кијев покушава да убеди САД да треба да отворе војну базу на територији Украјине, саопштила су два извора из владајуц́их кругова земље.

„Видимо да Пољска води активне преговоре о распоређивању америчке базе због претње од Москве. Дужина наше границе са Русијом је много већа и зато ми сматрамо да и ми треба да имамо америчку војну базу“, изјавио је извор листа „Известија“ у дипломатским круговима Украјине.

Још један саговорник агенције је додао да се за сада ради о преговорима у кулоарима и покушајима да се објасни Вашингтону потреба за отварањем војне базе. По његовим речима, ово питање је посебно актуелно у позадини „заоштравања ситуације у Азовском мору“ и још једне спирале напетости у односима Москве и Кијева.

Посланик из владајуће партије „Блок Петра Порошенка“ Иван Виник потврдио је да се заиста разговара о распоређивању америчке војне базе у Украјини.

„Ако говоримо о политичком нивоу, заиста се води дијалог са Американцима о томе. Али на правном нивоу треба говорити, наводно, ближе о интеграцији Украјине у НАТО. База је сигурно потребна. Јер ми не можемо другачије потпуно осигурати нашу дугорочну безбедност због политике Русије“, изјавио је посланик.

По његовим речима, војна база ће обезбедити дугорочну безбедност и помћи да се реше нека питања војног обуздавања.