Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » Специјалне јединице ФСБ заузеле украјинске бродове

Специјалне јединице ФСБ заузеле украјинске бродове

Према за сада непотврђеним изворима, тешко је оштећен мали оклопни артиљеријски чамац “Бердянск” који се налази у саставу украјинске ратне морнарице. Наиме, руске специјалне јединице из састава ФСБ су успеле да изврше десант на брод и да га заузму.

“Бердјанск” се налази у руским рукама, а сви морнари који су се на њему затекли су похапшени. Незванично, има и рањених.

Допуна:

21:09 Руске специјалне јединице из састава ФСБ извеле су муњевиту операцију у којој су заузеле три брода из састава украјинске ратне морнарице. У руским рукама се налазе артиљеријски чамац “Бердянск”, “Никопољ” и “Яны Капу”. Према последњим информацијама рањена су два украјинска морнара.

Претходно је саопштено да су бродови украјинске ратне морнарице кренули у правцу Керчког мореуза у област провокације коју је организовала украјинска страна.То је за Спутњик саопштила прес-служба руске Федералне службе безбедности (ФСБ). Додаје се и да ФСБ предузима све неопходне мере како би спречила било каква непријатељска дејства и провокације.

Кијев разматра могућност увођења ратног стања и сазива Савет за националну безбедност и одбрану како би размотрили то питање, изјавио је секретар Савета Александар Турчинов.

„Предлажем да спроводемо заседање како би увели режим ратног стања“, рекао је он на брифингу који су пренели украјински медији.

Према његовим речима, заседање Савета планирано је да се одржи у поноћ по локалном времену.

Претходно је руски ФСБ саопштио да су Украјински бродови „Бердјанск“ „Никопољ“ и „Јани Капу“, који су незаконито пресекли границу са Русијом, задржани, као и да је против њих употребљено оружје.

Истиче се и да је тројци рањених украјинских војника пружена сва неопходна медицинска помоћ, те да они нису животно угрожени.

 

Спутник