Почетак » Вести » Магична виталност Београдског релија

Магична виталност Београдског релија

Онако како и доликује на отвореном простору Калемегдана испред Уметничког павиљона „Цвјета Зузорић“ одржана је конференција за новинаре поводом предстојећег 14. Београдског релија „Победник Београда 2018“. Као и свих претходних сезона организацију потписује проверена екипа окупљена око клуба Еxтрем 4×4. Спортски ауто мото савеза Београда, секретаријата за спорт и омладину и ТО Београд, безрезервно су стали иза магично виталне приче која се „плете“ око и испод Жрнова, садање Авале.
Дводневно такмичење стартује 20. октобра у суботу, а завршава се сутрадан на обронцима некадашњег угашеног вулкана надомак престоног града Србије. Такмичење се одвија на познатим теренима Рипња, Рушња и Пиносаве, али са непознаницима које крију брзински испити за ову сезону. Такмичари ће бити разврстани у три класе: Хард, софт 1 до 2800 ццм и софт 2 прео 2800 ццм и хоби. Технички и верификација заказни су на платоу испред хотела Чарапићев брест почев од 8 па до 9.30 часова. Старт релија заказан је за 10 часова.
Возе се четири испита брзине и спретности укупне дужине 6о километара. По речима организатора очекује се више од 50 посада из земеље и иностранства, тако да ће бити врло занимљиво и неизвесно током два дана када су у питању победници по класама. Важно је нагласити да сав новац од котизација традиционално иду за децу из Тиршове.

Михољско лето по пречима прогностичара траје до петака, а за викенд мало кише, магле и свега што уме да краси виталну дисциплину сувоземног техничког спорта какав је рели терснких возила.