Почетак » Вести » Америчка порука Русији – „Јединствени трозубац 2018“. А ОД РУСИЈЕ ЈЕДАН КИНЖАЛ!!!

Америчка порука Русији – „Јединствени трозубац 2018“. А ОД РУСИЈЕ ЈЕДАН КИНЖАЛ!!!

Амерички носач авиона „Хари Труман“ учествоваће у војним вежбама НАТО-а у Норвешкој, како би показао Русији спремност САД и њихових савезника из Алијансе да заштите Атлантик, пренео је телевизијски канал „Скај њуз“, позивајући се на изјаву главног команданта Уједињених снага НАТО-а у Европи Кертиса Скапаротија.

„То је демонстрација нашег потенцијала… Спремни смо, припремљени смо и заштитићемо Атлантик“, рекао је Скапароти, одговарајући на питање новинара какву поруку Москви шаље носач авиона „Хари Труман“.

Према речима генерала, Русија је почела да повећава своје присуство и да модернизује своје оружане снаге, због чега САД и НАТО морају да раде на задржавању доминације у борбеној способности.

Команда НАТО-а је саопштила раније да током војних вежби, највећих у протеклих неколико година које се одржавају у близини руских граница, планира да изведе двадесетак „експеримената“.

У вежбама НАТО-а „Јединствени трозубац 2018“ учествоваће око 50.000 војника из 30 земаља, чланица Алијансе и партнера. Вежбе ће бити одржане од 25. октобра до 7. новембра.

Спутник