Почетак » Вести » Војводина » Фотографије новосадских рокера из добрих прошлих времена

Фотографије новосадских рокера из добрих прошлих времена

Изложба фотографија , новосадског музичара, Бајић Горана Баје, одржана крајем марта , подсетила је на лепе дане и ноћи једног града какав више , нажалост не постоји. Били смо поносни на град у коме живимо, Нови Сад је био наш грађански град пун радости , уживали смо слушајући наше музичаре- рокере, блузере и панкере, био је то супер провод.Одлазили смо редовно тамо где су Сингерси свирали,увек је била велика гужва, жестока свирка , певали смо ,играли, скакали, сви смо били пратећи вокали, најчеше у Гаруди, Бамбусу, Рупи, Порти, Атријуму и многим другим местима. Нови Сад више није град какав је био у време када су Сингерси били најпопуларнији бенд у граду. Сингерси су остали без Жилета, Бобе и Баје, можда је ова сјајна рокерска тројка, сада на неком бољем месту.

Незаборавни Жикса, вокал и усњак , пун енергије, сав у осмеху,увек усњак или у руци или на уснама, ваљда ,је са усњаком И спавао али зато смо уживали у његовој свирци.Основао неколико бендова,свирао у Шинобусима до одласка у вечност .”Дуни ветре “ растерај густу маглу што нас сада гуши.

Стојшић Слободан, Боба одличан бубњар и успешан музички менаџер , оснивао Радио 021, храбар И споспобан директор, упоран и доследан борац за слободну личност ,за слободну штампу, за истуину, уз многе препреке и проблеме због којих није одустајао од свог пута све до изненадног и прераног одласка.

За басисту Бајић Горана Бају, музички критичари су имали само похвале, и не само за његово свирање већ и за његово понашање, доброту и љубазност, ”да га свако пожели за пријатеља, зета, сина’’ рекао је музички критичар господин Богица Мијатовић. Поред свирања са Сингерсима И Војвођанским блуз бендом , дуго је свирао са Wаттом , Стоне Фрее, Сометимес тогетхер, Порта и другим групама.

Војводјански блуз бенд је остао без Гаге, Богде, Баје и Петрије, сада су заједно На облаку (пловим драга).

Шармер Гага, фронтмен Војводјанског блуз бенда , својим промуклим гласом , је као магнетом привлачио заљубљенике у блуз , одлазили смо да га слушамо И када су “Милосрдни анђели” рушили наше мостове и убијали невине људе, свирали су сваког дана после подне у Клубу НС тајм и стварали нам илузију да је све ОК – хеј ” Шећеру мој” ниси више сладак као некад.

Пре много година су ПРОРОЧКИ певали „ВРЕМЕ ЈЕ ЗА НОВИ САД„ ето дошло је то време, песма је актуелнија више него икад, приближава се 2021. Када ће Нови Сад постати престоница европске културе.

А Богда, изузетан клавијатуриста, музички образован, свирао је у многим новосадским бендовима, нажалост отишао је веома млад а могао је као и други музичари, да нас својим наступима И квалитетном свирком, још коју годину или можда и коју деценију, радује, да уживамо као некада.

Петрија, незаборавни бубњар,променио је много бендова И увек био успешан.Тужна је чињеница да је нажалост ипак после дуге борбе изгубио животну битку И лишио нас снажног доживљаја ,остали смо без сјајног бубњара И скромног човека.

Wатт је остао без Досике И Баје. Стеван Достан- Досика изврстан бубњар, повремено је свирао са Wатом али И са многим другим групама. Досика је имао здравствених проблема И тешко се кретао али је са радошћу прихватао сваку прилику када је могао да се прикључи осталим музичарима . Остварио је изузетно леп пријатељски однос са Бајом И искрено је туговао кад је Баја отишао, после годину дана и Досика је кренуо на далеки пут према звездама.

На фотографијама су И музичари групе Стоне фрее, Сометимес тогетхер, Порте И групе WАТТ, Баја је са овим групама свирао дуго у Новом Саду али И у другим местима у Војводини, свирали су на Милетићевом тргу,на Еxиту , на Спенсу, на Блок рок фесту,Брод театру И у СНП И на фестивалима у Суботици И Шапцу И у многим кафићима И клубовима у Новом Саду.

Јанузовић Саша Јана-по мишљењу музичких стручњака један од најбољих гитариста у Новом Саду, свирао је у Војводјанском блуз бенду, у Сингерасима и у многим другим групама , а И сада успешно свира.Са тужним сећањем И дужним поштовањем за ове музичаре, међу многим фотографијама на овој изложби било је тешко направити избор и определити се , јер све су и документи и успомене на ПРОШЛА ДОБРА ВРЕМЕНА.