Почетак » Вести » Србија » Шиптари бесни због подршке након последњег састанка Вучића и Путина у Кремљу

Шиптари бесни због подршке након последњег састанка Вучића и Путина у Кремљу

Албанци су јако нервозни због чврсте подршке која је Србима стигла након последњег састанка Вучића и Путина у Кремљу! Они су својим дипломатским каналима дојавили савезницима на Западу како је Вучић у Москви, али и недавно у Пекингу заправо добио уверавања да су ове две силе спремне и да пошаљу војну помоћ Србији за интервенцију на Косову.

Дипломатска офанзива председника Србије Александра Вучића, који се у последње две недеље састао са двојицом најмоћнијих лидера света – председницима Кине Си Ђипингом и Руске Федерације Владимиром Владимировичем Путином и од њих добио недвосмислену подршку за решавање косовског проблема – изазвала је праву параноју у Приштини!

Та параноја је толика да су шиптарски безбедњаци својим ‘савезницима’ у НАТО и САД већ дојавили да је Вучић у Пекингу и Москви тражио и добио војну помоћ за инвазију на Косово!?!

Није им свеједно

Дипломатски извори откривају да су из Приштине у Вашингтон и Брисел стигле поверљиве дипломатске депеше у којима се открива наводни ‘српско-руско-кинески паклени план’.

– Албанци су јако нервозни због чврсте подршке која је Србима стигла након последњег састанка Вучића и Путина у Кремљу! Они су својим дипломатским каналима дојавили савезницима на Западу како је Вучић у Москви, али и недавно у Пекингу заправо добио уверавања да су ове две силе спремне и да пошаљу војну помоћ Србији за интервенцију на Косову! Истовремено, у тим депешама се упозоравају САД и НАТО и да су Кина и Русија спремне да прошире опсег војно-техничке сарадње са Србијом и да нашој земљи најповољнијим условима испоруче офанзивно наоружање – преноси извор упознат са садржајем ових докумената. У њима се, како додаје, подсећа и на претходну помоћ коју је Србија добијала од ове две силе.

– Албанци, наравно, нису пропустили да наведу како су и до сада Русија и Кина свим силама биле уз Србију у заштити виталних националних интереса. Поменуто је и како су из Москве и Пекинга више пута наводили да су спремни да бране Србију и српски народ свим средствима – наводи саговорник.

Ова сазнања је посредно потврдио министар одбране Александар Вулин, који је рекао да Србија има моћне савезнике на које увек може да рачуна у заштити својих националних интереса.

– Велике силе, каква је Русија, увек су укључене на разне начине у све што се дешава у свету, а посебно у региону Балкана. Нађите ми још једног председника било које земље ове величине који је у 15 дана разговарао и са кинеским и са руским председником, а у исто време одржавао најбољу могућу комуникацију са ЕУ и са представницима других најзначајнијих земаља на свету – каже Вулин и наводи да је подршка коју смо добили сада посебно важна:

– Србија је суочена са отвореним провокацијама Албанаца који су за викенд, готово, довели до рата. Наша земља је у тешкој позицији и потребно је да велике силе имају разумевања за нашу политику и да знају колико је тешко чувати мир и стабилност, ако сте потпуно сами. Састанак у Москви је била порука читавом свету да сада, када је Србији веома тешко, има моћних земаља и моћних политичара који хоће да нас подрже.

Порука да се Москва пита

С друге стране, каријерни дипломата Зоран Миливојевић каже да без Русије неће бити могуће решити питање Косова.

– Ниједна страна није открила детаље разговора, али је очигледно да је Вучић добио подршку руског председника. Може се извући закључак да ће нас и даље подржавати у борби за КиМ на линијама међународног права и Резолуције 1244, по којима је КиМ у саставу Србије. Мислим да је главна порука из Кремља да се не може више питање Косова решавати без учешћа Русије – истиче Миливојевић.

Чињенице

-14 пута се Вучић састао с Владимиром Путином

-5 пута се председник Србије срео са Си Ђипингом

-Обојица лидера обећала су поновни долазак у Србију

-Кина и Русија снажно бране Србију у СБ УН.

Информер