Почетак » Вести » Свет » Поред Израела и САД разрађују тактику за уништавање сиријског С-300

Поред Израела и САД разрађују тактику за уништавање сиријског С-300

Недавно послати ракетни системи С-300 у Сирију изазвали су велику забринутост великих и регионалних држава.

Ваздухопловство САД планира да користи Ф-22 и Ф-16ЦЈ Вајпер као одговор на руску подршку. Ипак, то значи и даље компликације и заоштравање ионако лоших односа великих сила.

Медији подсећају на то да су „на почетку војне кампање у Сирији америчке ваздухопловне јединице користиле авионе Ф-22 и Ф-16ЦЈ, осмишљене баш за уништавање одбране непријатеља, додуше позиција према сиријским владиним снагама је тада била нејасна. И још увек је, преносе амерички медији.

Вашингтон ће можда морати да се врати таквој тактици, иако већ наставља са коришћењем Ф-22 у подручјима близу контролних пунктова сиријске владе.

С-300 је постао оперативан од уторка, саопштили су руски медији.

24. септембра руски министар одбране Сергеј Шојгу донео је одлуку о снабдевању Сирије с С-300 системима како би побољшао снаге сиријске ваздушне одбране након пада авиона „Ил-20“.

Русија је одлучила да пошаље С-300 системе у Сирију као одговор на недавни инцидент, где је учествовао израелски авион који је користио руски као покривач док је циљао на Латакију. Међутим, Москва је оптужила Израел због грешке ваздушне одбране Сирије.

Правда