Почетак » Вести » Војводина » Новосадски сајам: финале Отвореног првенства АП Војводине у вожњи запрега – четвртак у 14 ч.

Новосадски сајам: финале Отвореног првенства АП Војводине у вожњи запрега – четвртак у 14 ч.

У четвртак 4. октобра, са почетком у 14 часова, на зеленом мањежу Новосадског сајма, одржаће се финале Отвореног првенства АП Војводине у вожњи запрега, а у такмичарским категоријама двопрег (сениори и јуниори) и четворопрег. Вожња запрега, дефинитивно је најзаступљенија Војвођанска коњичка дисциплина, више од 90% спортиста који се баве вожњом запрега је са територије АП Војводине, а међу њима су и репрезентативци Р. Србије у вожњи запрега.

Претходна два кола Отвореног првенства АП Војводине одржана су у Сомбору и у Равном Селу у техничкој организацији КК „Куартер“ , а у сарадњи са КЦ „Панонски топот“ из Сомбора и МЗ Равно Село. Такмичари су кроз кола првенства освајали првенствене бодове, а пред финале је доста изједначено међу спортистима, тако у конкуренцији сениора Драган Трњаков из Стапара има 30 бодова, Антунић Михајло- Сомбор 21, Борис Мијалковски – Јабука такође 21, док је Никола Живанчевић – Добановци освојио 20, следи Терез Керестеш – Ергела „Келебија“ са 19 бодова… У конкуренцији јуниора тренутно Милица Петров из Кикинде и Никола Цвјетићанин из Петроварадина иначе прошлогодишњи Првак Војводине имају индентичан број поена 28, док је на трећој позицији Александра Трњаков са 24 бода.

Док у конкуренцији возача четворопрега тренутно је на водећој позицији овогодишњи Балкански Шампион у вожњи двопрега и капитен Репрезентације Р.Србије, Милан Гаковић из Куцуре са 28 бодова, док га на другој позицији прати Драган Трњаков са 27 бодова иначе прошлогодишњи Првак Војводине. Бодовна изједначеност гарантује изузетно интересантно финале, јер ће нијансе одлучити ко ће понети титулу Првака Војводине.

Најбољи возачи запрега Војводине, самим тиме и Р.Србије одмериће снаге у дисциплини „Ц“ – вожња прецизности и покушати да се оките ловорикама Првака Војводине. Да ли ће актуелни Прваци одбранити титуле освојене прошле године, да ли ће спортисти победити притисак који носи финале и остварити резултат као и у претходним колима, остаје нам да видимо , а све то у организацији Коњичког Савеза Војводине.