Почетак » Вести » Србија » Давор Драгичевић запретио Додику

Давор Драгичевић запретио Додику

“Сви који су суделовали у организованом убиству, отмици, силовању, малтретирању бићете гоњени до краја мог живота. Никог од вас ни за најмању ситницу нећу пустити, а камоли опростити”, поручио је вечерас са Трга Крајине у Бањалуци Давор Драгичевић, отац Давида Драгичевића (21) чије је тијело пронађено 24. марта на ушћу ријеке Црквена у Врбас, шест дана након што је пријављен његов нестанак.
Вечерас се велики број грађана окупио у центру Бањалуке 176. пут у знак подршке породици Давида Драгичевића.

Окупљања грађана почела су 26. марта, након идентификације његовог тијела и прве полицијске конференције за новинаре, а организована су путем фејсбук групе под називом “Правда за Давида”.

Породица Давида Драгичевића и окупљени грађани на свим досадашњим окупљањима траже истину и правду

“Шест мјесеци је од како је моје дијете изашло у град. Шест мјесеци је тачно од како се дијете није вратило у своју кућу, свом оцу, мајци, сестри и брату. Зашто се дијете није вратило шест мјесеци?

Зато што људи који би требало да пазе на ред, мир и сигурност деце и грађана су га отели, силовали, масакрирали и на крају убили и бацили у канализацију”, рекао је на окупљању Давор Драгичевић.

У случај “Драгичевић” у међувремену је укључена и група правника коју је ангажовала породица, а која би требало да помогне у расветљавању неразјашњене смрти Давида Драгичевића.

У питању су адвокати Душко Томић, Ифет Ферагет, Анте Нобило, адвокат из Загреба, и Зора Добричанин-Никодиновић, адвокат из Београда. Дакле, адвокати су овлаштени пуномоћници оштећених.

“Они имају свој пут, њихов пут је откривање организатора убиства и убица, а ја имам свој пут за истину и правду за Давида”, казао је Драгичевић.

Према његовим речима, доћи ће 5. октобар који ће бити крај за убице и саучеснике.

“Како ја хоћу да уновчим своју бол, смрт свог дјетета, само се запитајте послије 5. октобра, шта ћете моћи уновчити и коју бол ћете ви моћи да издржите. Праштања за такве оптужбе, за таква дјела нема, а пошто нема ни истине и правде за Давида Драгичевића и осталу дјецу, мира за власт од 5. октобра неће бити више никада.

И то ни за једну власт која се буде понашала као маћеха својим грађанима, својој дјеци”, рекао је Драгичевић.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу за убиство Давида Драгичевића против непознатих починилаца.

Недавно је подигнута и оптужница против два службеника у МУП-у Републике Српске, ПУ Бањалука, због због сумње да су спречавали доказивање у овом случају, пише “Фокус.ба“.