Почетак » Вести » Друштво » Преживети у природи – најбитније ствар које треба увек имати са собом

Преживети у природи – најбитније ствар које треба увек имати са собом

Носите их са собом у ранцу док пешачите или кампујете у природи, или чак у аутомобилу када путујете. То је најбоља ствар коју можете урадити како бисте се осигурали и преживели уколико се догоди ли нешто лоше.
Стручњак за преживљавање Крик Стјуарт каже да никада из куће не би требало да излазите без нечега чиме ћете:

  1. запалити ватру,
  2. прочистити воду и
  3. цираде за заштиту од временских непогода.

Ови савети вреде посебно за људе који иду у природу или негде путују. Нажалост, живот вам се у секунди може наћи у кризи, јер несреће се догађају, а ове три ствари тада вам могу спасити живот, преноси Реадер’с дигест.
Такође, важно је, каже, не удаљавати се превише од места несреће јер ће спасиоци тако лакше одредити вашу локацију.
Прибор за паљење ватре није превише скуп нити велики. Шибице нису добра идеја јер ако се натопе водом, од њих неће бити користи.
За прочишћавање воде постоје посебне таблете које убијају бактерије и чине је сигурном за пиће. Једна таблета углавном је довољна за литар воде. Уколико немате таблете, послужиће и лончић у којем можете да прокувате воду.
“Увек људима говорим да не стављају живот на коцку због воде. Ако сте у лошем стању и пијете воду у дивљини која може бити препуна микробиолошких организама, рескирате губитак живота, јер вас они могу дословце убити”, објашњава Стјуарт.
Шаторско крило или цираду вероватно већ имате код куће, ако немате, потражите у продавници или на сајмовима половних ствари. То ће вас заштитити од временских непогода или утоплити нађете ли се негде у природи и чекате помоћ. Тим комадом тканине можете брзо направити склониште или се огрнути, пишу 24 сата.
“Ове три ствари увек носите са собом у ранцу док пешачите или кампујете у природи, или чак у аутомобилу док путујете. То је најбоља ствар коју можете урадити како би се осигурали и преживели уколико вам се догоди нешто”, каже овај стручњак. “Људи најчешће брину о храни, али људско тело је дизајнирано тако да без ње може преживети дуже време. Храна је на дну листе ствари потребних за преживљавање”, додао је.


Извор: Н1