Почетак » Вести » Србија » КФОР: Безбедна посета српског председника Александра Вучића
Members of the German Operational Reserve Force Battalion provide security during the Kosovo Force (KFOR) 18 Mission Rehearsal Exercise (MRE) Jan. 18, 2014, at the Joint Multinational Readiness Center in Hohenfels, Germany. The MRE was designed to prepare the U.S. Army?s 38th Cavalry Regiment for operations in support of NATO in Kosovo. (U.S. Army photo by Spc. Tyler Kingsbury/Released)

КФОР: Безбедна посета српског председника Александра Вучића

Безбедносна ситуација на Косову је мирна и стабилна и нема никаквих знакова потенцијалних тензија, изјавио је пуковник Винћенцо Грасов, главни портпарол Кфора, који додаје да ће мисија предузети све неопходне мере да се омогући безбедна посета српског председника Александра Вучића.

Упитан како коментарише одлуку Вучића да званични Београд прекине сву комуникацију са Косовском полицијом, Кфором и осталим међународним организацијама на Косову, Грасов је за лист Данас рекао да Кфор не коментарише политичка питања.

„У сваком случају, Кфор је увек имао одличну сарадњу и партнерство са српским оружаним снагама, како би гарантовао стабилност у овом региону, и, нарочито, дуж административне линије“, рекао је он.

Грасов је нагласио да Кфор „остаје спреман да пружи безбедно окружење за све грађане Косова, у складу са својим мандатом“.

„Кфор ће предузети све неопходне мере да се омогући безбедна посета српског председника Александра Вучића, у блиској сарадњи са Косовском полицијом и Еулексом“, поручио је Грасов.

ОВДЕ погледајте шта је рекао Вучић о сутрашњој посети.

ФоНет