Почетак » Вести » Црна Гора: Тузи албанска општина без црногорске заставе

Црна Гора: Тузи албанска општина без црногорске заставе

Према попису становништва у Црној Гори, Тузи има 50,19% Абанаца, 19,63% Бошњака, 11,67% Муслимана, 11,67% Црногораца, 2,33% Рома…

Прослави поводом добијања статуса самосталне општине Тузи у Црној Гори, присуствовали су амбасадори Косова и Албаније.

Тим поводом синоћ је организована прослава у ресторану „Троја“, а на слављу су били амбасадори Косова и Албаније у Црној Гори Скендер Дурмиси и Ернал Фило, министар за људска и мањинска права Мехмет Зенка, потпредседник Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегу, председник скупштине Општине Улцињ Илир Цапуни, политичар Назиф Цунгу…

Оно што се може запазити је да на овој прослави нису били истакнути црногорски државни симболи, већ само државна застава Албаније, преноси портал ИН4С.

Демократска партија социјалиста честита грађанима Тузи статус самосталне општине. На основу Закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Црне Горе, који је усвојен у црногорском парламенту, а који су једногласно подржали посланици ДПС-а, стекли су се услови да Тузи постану самостална општина, саопштено је из ДПС-а.

“И овим смо доказали да ДПС апсолутно стоји иза својих предизборних обећања. Уједно, на најбољи начин смо одговорили на злонамерне и неутемељене оптужбе из опозиције да ово питање користимо у предизборне сврхе, да Тузи никад неће бити самостална општина”, истичу у ДПС-у.

У ДПС-у изражавају увјерење да ће грађани Тузи и њихово општинско руководство у наредном периоду успешно водити ову локалну самоуправу и превазићи све евентуалне изазове са којима се буду суочавали.

“У тим напорима увијек можете рачунати на нашу подршку”, закључују у ДПС-у.